Άμεση αποπομπή Ρασπούτιν

112

Οι αποκαλύψεις του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για τον ρόλο του Ρασπούτιν στην υπόθεση Novartis, 25 ημέρες πριν από τις εκλογές και η πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου κατά του καταγγέλλοντος δικαστικού λειτουργού, επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Το ένα να ξηλωθεί πάραυτα το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δικαιοσύνης και να ανατεθεί σε υπηρεσιακό πρόσωπο η διεύθυνση του κρίσιμου αυτού τομέα, μέχρι τις εκλογές.

Και το δεύτερο να μην υπογράψει ο ΠτΔ το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να αφήσει την επιλογή αυτή, στη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πολύ απλά τα κυβερνητικά σαΐνια πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη, σε ότι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξαν στην υπόθεση Novartis.

Παράλληλα καλούνται και οι συνδικαλιστικοί φορείς της δικαιοσύνης να πάρουν θέση στα τεκταινόμενα στον Άρειο Πάγο, που άμεσα εμπλέκουν κάποιους λειτουργούς της, στα βρώμικα πολιτικά τους παιχνίδια.

ΠΗΓΗ: ORGI.GR