Αμετανόητοι και προκλητικοί: Ο Πολάκης απαιτεί να μην δικαστεί σαν πολίτης, ο Παππάς εκτοξεύει απειλές

46

Έπειτα και από τη χθεσινή εισήγηση της Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με ψήφους 8-2 υπέρ της άρσης βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε ξανά αμετανόητος και προκλητικός, προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Φτάνει μάλιστα σε τέτοιο σημείο η προκλητικότητα του, που υποστηρίζει πως το ότι κατέγραψε παράνομα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα και το ότι χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς σε αναρτήσεις του στο Facebook κατά του πρώην προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν... πολιτικές ενέργειες που έγιναν επειδή ήταν υπουργός.

Στην ίδια λογική υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δικαστεί ως απλός πολίτης χαρακτηρίζοντας την απόφαση των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που μετέχουν στην επιτροπή δεοντολογίας να εισηγηθούν την άρση ασυλίας του ως ενέργεια «πολιτικού ρεβανσισμού».

Νωρίτερα, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά τις δύο δικογραφίες για το πρόσωπό του, που εστάλησαν στη Βουλή, εισηγήθηκε η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ και δύο κατά, ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ένταση και οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των βουλευτών της πλειοψηφίας και τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Πολάκη.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, που αποχώρησε εν τέλει από τη συνεδρίαση, υποστήριξε ότι παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής στον οποίο αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί ο εγκαλούμενος για την παροχή εξηγήσεων καθώς επίσης πως τα φερόμενα αδικήματα εντάσσονται στα υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να ακολουθηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των δικογραφιών κατά Πολάκη έγινε προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής καθώς οι φάκελοι έχουν διαβιβαστεί από τον περασμένο Μάρτιο αλλά παρέμεναν στο συρτάρι εως σήμερα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η εισήγηση για άρση της ασυλίας του είναι κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού, προσθέτοντας ότι έδρασε με τον τρόπο που έδρασε όταν ήταν υπουργός και επειδή ήταν υπουργός και έτσι, όπως υποστηρίζει θα έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο υποθέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας θα εισαχθούν στην Ολομέλεια στις 31 Ιουλίου προκειμένου η εθνική αντιπροσωπεία να ψηφίσει για το αν τελικά θα υπάρξει παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δικογραφία κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας.

Ο πρώην υπουργός τηλεφώνησε στον μεγαλοτραπεζίτη λίγο πριν εξεταστεί η υπόθεση που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα με το μεγάλο καταναλωτικό δάνειο που έλαβε από την Attica Bank. Εκείνη η συνομιλία διέρρευσε δίχως την συναίνεση του κ. Στουρνάρα σε Μέσο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση.

Ο δεύτερος φάκελος κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Ο Νίκος Παππάς πόσταρε «απειλές» για να καλύψει τον Πολάκη

Με κάθε τρόπο προσπαθούν στο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στον «κολλητό» προστατευόμενο του Αλέξη Τσίπρα, πρώην υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη μετά και την άρση της ασυλίας του που αποφάσισε η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση.

Ο Νίκος Παππάς έφτασε στο σημείο να ποστάρει «απειλές» σημειώνοντας ότι «θα μετανιώσουν εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν εκδίκηση από την αλήθεια». Μάλιστα, ο κ. Παππάς εμφανίζεται σε ρόλο «εξομολογητή» του κ. Πολάκη, με τον οποίο όπως αποκαλύπτει «συζήτησε αναλυτικά» και προφανώς του έδωσε… άφεση αμαρτιών. Απειλεί στη συνέχεια ότι… κάποιοι θα μετανιώσουν.

«Με τον Παύλος Πολάκης έχουμε συζητήσει αναλυτικά. Η συζήτηση της 31ης Ιουλίου θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Θα μετανιώσουν εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν εκδίκηση από την αλήθεια».