Αμυράς: Δεν διέλυσα εγώ το Ποτάμι - Έφυγα για να μην γίνω Δανέλλης

36
Αμυράς: Δεν διέλυσα εγώ το Ποτάμι

Την θέση ότι δεν διέλυσε ο ίδιος το Ποτάμι, καθώς ήταν ο έβδομος που αποχώρησε από το κόμμα, διατύπωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς.

Παράλληλα, ο Γιώργος Αμυράς εξήγησε τους λόγους ανεξαρτητοποίησής του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάλευα έως την τελευταία στιγμή να σταματήσω τον παραλογισμό που επικρατούσε στο Ποτάμι. Πότε να τασσόμαστε κατά της κυβέρνησης για την Ψήφο Εμπιστοσύνης λόγω των Πρεσπών και πότε υπέρ της κυβέρνησης για την ίδια Συμφωνία, πότε να υποστηρίζουμε ότι ο Τσίπρας είναι ανίκανος και επικίνδυνος ως πρωθυπουργός και πότε να τον στηρίζουμε μέχρι τέλους. Σε αυτό το παιχνίδι δε θα μπορούσα να συμμετάσχω».

Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν ήταν ο πρώτος που αποχώρησε αλλά ο έβδομος.

«Δεν ήμουν ο πρώτος, ήμουν ο έβδομος. Εγώ πίστευα ότι θα είμαι τελευταίος. Αλλά κάθε φορά που πήγαινα στο Ποτάμι αυτό άλλαζε κλειδαριές Μία ήταν με το ΠΑΣΟΚ, μετά έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Δε μπορείς να είσαι και παπάς και ζευγάς», τόνισε ο Γιώργος Αμύρας.

Όσον αφορά στην ίδια τη συμφωνία ο Γιώργος Αμυράς τόνισε: «Η αλλαγή ονομασίας της FYROM πρακτικά αναιρείται από το γεγονός ότι ο γειτονικός λαός δεν θα αποκαλείται «βορειομακεδονικός» αλλά σκέτο «μακεδονικός», η γλώσσα του δεν θα είναι η «βορειομακεδονική» αλλά σκέτη η «μακεδονική», τα προϊόντα τους δεν θα είναι «βόρειο μακεδονικά» αλλά σκέτα «μακεδονικά».

Η συμφωνία αυτή δεν δίνει λύση στα προβλήματα μας με τα Σκόπια αλλά αφήνει ανοικτές πόρτες για διαφορές και διαξιφισμούς και για αυτούς τους λόγους την καταψηφίζω».