Ανακοίνωσε τον Φάουστο ο Παναθηναϊκός

Ανακοίνωσε τον Φάουστο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Ισπανού μέσου, Φάουστο Τιένζα.

Ο έμπειρος χαφ υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με το «τριφύλλι» και αναμένεται να είναι έτοιμος και στη  διάθεση του Γιώργου Δώνη σε περίπου έναν μήνα, καθώς δεν έχει κάνει προετοιμασία.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο Φάουστο γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1990 στην Μπανταχόθ της Ισπανίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του στην ακαδημία της Μπανταχόθ, προτού τον ζητήσει η ακαδημία της Βαλένθια. Στα 19 του άρχισαν οι δανεισμοί σε ομάδες τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας. Αρχικά στις Καραβάκα, Λα Μουέλα, Μελίγια.

Τον Ιανουάριο του 2013 η Μπέτις του άνοιξε την πόρτα της Primera Division. Το 2014 έφυγε για την Αλκορκόν στη δεύτερη κατηγορία αλλά το 2016 επέστρεψε στην Primera για λογαριασμό της Οσασούνα. Τον Ιανουάριο του 2018 μετακόμισε στην Κάντιθ, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με την Εξτρεμαδούρα.

«Να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πετύχει»

Ο Ισπανός στις πρώτες του δηλώσεις, υπογράμμισε τα εξής:

«Η πιθανότητα να αγωνιστεί  στον Παναθηναϊκό αποτελεί κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Ο σύλλογος είναι γνωστός σε όλους και όλοι γνωρίζουν τι έχει πετύχει. Είναι μια μεγάλη ομάδα. Θέλω να βοηθήσω τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του και να νιώσω σημαντικός μέσα στην ομάδα. Είμαι κλασικός αμυντικός μέσος με ένταση και ισορροπία στο παιχνίδι μου».

ΠΗΓΗ: filathlos.gr