Αναλαμβάνουν την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ οι αυλικοί του Τσίπρα

100
Oι αυλικοί του Τσίπρα αναλαμβάνουν την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ

Η επόμενη μέρα για τον Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει την ακόλουθη ατζέντα:

Τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα χωρίς σαφή ιδεολογική κατεύθυνση με θολό προγραμματικό λόγο και κυρίως χωρίς δημοκρατική οργανωτική δομή.

Σχεδιάζει ένα κόμμα απολύτως προσωπικό για να μπορεί με ευελιξία να μεταλλάσσεται ανάλογα με τις καταστάσεις.

Για να απαλλαγεί από όσους αριστερούς έχουν απομείνει, αλλάζει και το λογότυπο του κόμματος, ενώ με το κόλπο της ηλικιακής ανανέωσης μεθοδεύει την αποστρατεία στελεχών που έχουν συνδέσει τη διαδρομή τους με την ανανεωτική αριστερά.

Η νέα ηγετική ομάδα που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας αποτελείται από έμπιστους αυλικούς.

Η Έφη Αχτσιόγλου η επονομαζόμενη και «ιερή αγελάδα» του ΣΥΡΙΖΑ αφού μονίμως εκλέγεται στο Επικρατείας, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Δημήτρης Καλογήρου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στη βιτρίνα του ανανεωμένου… καταστήματος πρόκειται να τοποθετηθεί και ο Γιάννης Ραγκούσης ως κράχτης για αναζήτηση και άλλων προθύμων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Βέβαια πίσω από την κουρτίνα θα βρίσκονται, ο Θανάσης Καρτερός και ο υπέργηρος Αλέκος Φλαμπουράρης.

Από την ηγετική ομάδα αποβάλλεται προσωρινά ο Νίκος Παππάς γιατί θεωρείται τοξικός, ενώ αναζητείται ρόλος για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα έχει ακυρώσει τα σχέδια για αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα.

Βέβαια, σύμφωνα με ένα στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα είχαν έτοιμη τη διαγραφή του με το που θα ασκούσε κριτική στον… μεγάλο τιμονιέρη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

*Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου