Ανασχηματισμός: Η ώρα των Ανταλλαγμάτων για τους πρόθυμους καιροσκόπους της Κεντροαριστεράς

82

Μπορεί στο Μαξίμου να σχεδιάζουν ανασχηματισμό επιδιώκοντας να εξαπατήσουν τον κόσμο με το κόλπο της δήθεν κεντροαριστερής διεύρυνσης αλλά στην Κουμουνδούρου παθαίνουν εγκεφαλικά όταν ακούνε για Μπίστηδες, Ραγκούσηδες και Παμπούκηδες.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τον κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κόμματος με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία τους με τους σχεδιασμούς του Μαξίμου οι οποίοι, όπως λένε, βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Για μια θέση στα ψηφοδέλτια

Το αντάλλαγμα του Θεοχαρόπουλου για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο Μαξίμου είναι μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να του δώσουν κανένα υφυπουργείο στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Παζάρια με Παμπούκη

Το Μαξίμου επενδύει στρατηγικά και στον πρώην συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Χάρη Παμπούκη που επεξεργάστηκε νομικά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ίδιος βέβαια φαίνεται ότι παζαρεύει μια θέση στο ψηφοδέλτιο αλλά η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Υποψήφιος και ο Ραγκούσης

Δεδομένη θεωρείται και η συμμετοχή του Γιάννη Ραγκούση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντιρρήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου.

Δεν αποκλείεται επίσης η υπουργοποίηση του στο πλαίσιο της ψευδεπίγραφης Κεντροαριστερής διεύρυνσης που έχει στόχο να πιέσει πολιτικά και εκλογικά το ΚΙΝΑΛ.