Ανασυστήνεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού

144

Για την δυνατότητα ανασύστασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, τέσσερις μήνες μετά τη διάλυσή της, ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Προηγήθηκε η θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, που είχε κληθεί να κρίνει εάν μετα την επιστροφή δύο βουλευτικών εδρών στο κόμμα, ειναι εφικτή συνταγματικά η αναβίωση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σημειώνεται ότι το αίτημα του Ποταμιού προέκυψε μετά τις παραιτήσεις του Γιώργου Αμυρά και της Κατερίνας Μάρκου από το αξίωμα του βουλευτή, προκειμένου να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και την ανάληψη των εδρών τους από την Αντιγόνη Λυμπεράκη και τον Νίκο Νυφούδη.

Πλέον, η νεα ΚΟ του Ποταμιού αποτελείται απο τους Σταύρο Θεοδωρακη, Γιώργο Μαυρωτά, Σπύρο Λυκούδη, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Νίκο Νυφούδη που εχουν εκλεγεί με τα ίδια ψηφοδέλτια.

Υπό αυτά τα δεδομένα η Βουλή περιλαμβάνει και πάλι επτά ΚΟ και το Ποταμι ανακτά αυξημένο κοινοβουλευτικό ρόλο με τοποθετήσεις εισηγητών και συμμετοχή σε συζητήσεις πολιτικών αρχηγών.