Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη (Photos)

128
Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς έγινε το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη Αττικής.

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς έγινε το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη Αττικής. Η φωτιά καίει σε ρεματιά ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση προήλθε πιθανότατα από μικρή εστία φωτιάς, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή αποκλείονται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεισε η έξοδος της Εθνικής Οδού προς τη Βαρυμπόμπη (παράδρομος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα, σε δασική έκταση.

Το ένα είναι σε ρεματιά ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου και το δεύτερο στις παρυφές του Κρυονερίου, με κατεύθυνση προς τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Γύρω από το πρώτο μέτωπο υπάρχουν καμένες εκτάσεις, άρα είναι δύσκολο να επεκταθεί η πυρκαγιά, ωστόσο το δεύτερο μέτωπο είναι σε άθικτο σημείο από την καταστροφική φωτιά.

Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, μέσω του 112, εστάλη πριν λίγο από στους κατοίκους της περιοχής που φούντωσε η φωτιά.

Συγκεκριμένα, ζητείται από τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό για Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.

«Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», τονίζεται στο μήνυμα.

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς έγινε το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη Αττικής.

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς έγινε το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη Αττικής.