Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι κουκουλοφόροι στο Περιστύλιο της Βουλής! (Video)

193
Σοβαρά ερωτηματικά για τους περίεργους κουκουλοφόρους που βγαίνουν από τη Βουλή την ώρα των επεισοδίων στο συλλαλητήριο

«Άνθρωποι της ελληνικής αστυνομίας, της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν» σύμφωνα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ήταν οι κουκουλοφόροι που εμφανίστηκαν σε βίντεο στο Περιστύλιο της Βουλής.

Στην ίδια συνέντευξη της, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι «οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το πιο ήπιο μέσο, σε σχέση με την αγριότητα των επεισοδίων» σχετικά με τα εκτεταμένη χρήση χημικών στη διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής, αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές σχέδιο εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο, τόνισε κ. Γεροβασίλη μιλώντας στον ΑΝΤ1 και επικαλέστηκε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για σχέδιο εισβολής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η υπουργός σημείωσε πως ρίψη δακρυγόνων έγινε μόνο στα σημεία όπου εκτυλίσσονταν συγκρούσεις, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε ακροδεξιά στοιχεία. Υπενθύμισε μάλιστα και τις δηλώσεις συνδικαλιστών της Αστυνομίας, που ανέφεραν πως φασίστες διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Η υπουργός κατηγόρησε ακόμα την αντιπολίτευση ότι «σιγοντάρει» τον διχασμό όταν δεν καταδικάζει την ακροδεξιά ρητορική ότι «η Δημοκρατία ξεπουλάει τη Μακεδονία».