Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητά μου να δυναμώσει η παράταξή και όχι οι συμμαχίες»

132
Ο Νίκος Ανδρουλάκης γράφει για το μνημείο βαρβαρότητας για το Ναγκόρνο-Καραμπαχ

«Προτεραιότητά μου να δυναμώσει η παράταξή μας και όχι οι συμμαχίες με άλλα κόμματα», ανέφερε για το Κίνημα Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

Ακόμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι με την Ελλάδα να βρίσκεται 23% κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην κάλυψη της πρώτης δόσης και 3.5% στον πλήρη εμβολιασμό, «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Μητσοτάκης το σκέφτεται ακόμα».

«Οι υγειονομικοί έρχονται σε επαφή με ασθενείς, άρα έχουν ηθική υποχρέωση να εμβολιαστούν και, όσο δεν το καταλαβαίνουν, θα πρέπει να αποκτήσουν και νομική υποχρέωση, όπως έγινε στην Ιταλία», επισήμανε ο ευρωβουλευτής, μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του Action 24.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των μεγαλύτερων ηλικιών, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι με το 33% των άνω των 80 να παραμένουν ανεμβολίαστοι όταν άλλες χώρες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση.

Ακόμα, δήλωσε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση οφείλει «να βρει έναν τρόπο να εμβολιάσει κατ’ οίκον τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, και όσον αφορά τους αναποφάσιστους να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση, για να πειστούν».

«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι όταν οι μεταλλάξεις έρθουν στην Ευρώπη, αυτοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα είναι πολλαπλά πιο ευάλωτοι σε μια ανοιχτή οικονομία με τουρισμό», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και να μετατραπεί σε ένα εργαλείο παραγωγής ανάπτυξης για όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες χώρες. «Έτσι θα πάμε από τη σημερινή εποχή της αύξησης των αποκλίσεων σε μια εποχή σύγκλισης τόσο των κρατών μεταξύ τους όσο και εντός των κοινωνιών».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας, να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η Δημοκρατική Παράταξη. Αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος, δεν είναι θέμα συνεργασιών. Προσωπικά, δεν έχω προτεραιότητα καμία συνεργασία, αλλά την ανάκαμψη της παράταξής μας», είπε, προτάσσοντας ως πρωταρχική ανάγκη την αλλαγή δυναμικής της.

«Το σημαντικό δεν είναι να προσπαθούμε ενάμιση χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές να βρούμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα είναι η παράταξή μας να μεγαλώσει, να ενισχυθεί και να πρωταγωνιστήσει».

Σχετικά με τις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «είμαι ξεκάθαρος, τις έχω πάρει τις αποφάσεις μου, δεν μαδάω καμία μαργαρίτα».

Στη συνέχεια, ζήτησε να ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες με αυτές του 2017, όπου συμμετείχαν 212.000 πολίτες, ώστε η όλη διαδικασία να αποτελέσει το έναυσμα για μία ισχυρή επανεκκίνηση.

Επίσης, σχετικά με τον χώρο που τοποθετείται η παράταξη, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε ως ένα κόμμα που συνέθεσε την προοδευτική αριστερά με το προοδευτικό κέντρο. Αυτή είναι η πολιτική του ταυτότητα, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την αμφισβητήσουν.

Αυτό δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Εμείς προτείνουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία, παράλληλα με την οικονομική ανταγωνιστικότητα που πρέπει να έχει η χώρα μας, κοιτάει και το ισχυρό κοινωνικό κράτος για να υπάρχει κοινωνική συνοχή, αλλά και τον σεβασμό στο περιβάλλον».