Ανησυχία στην αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στο Α.Τ Ζωγράφου– Που ψάχνουν

258

Ανησυχία στην αντιτρομοκρατική έχει προκαλέσει η τοποθέτηση βόμβας κοντά στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι οι τρομοκράτες ήθελαν θύματα.

Τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στην προκήρυξη που περιμένουν από την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα επίθεσης με βόμβα στο Α.Τ Ζωγράφου. Στην αντιτρομοκρατική και την ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει έντονη ανησυχία για χτύπημα των τρομοκρατών το επόμενο διάστημα και προσπαθούν να αναλύσουν το προφίλ των ατόμων που βρίσκονται πίσω από την τοποθέτηση βόμβας.

Οι Αρχές φαίνεται πάντως πως συνδέουν το χτύπημα των τρομοκρατών με τις επιχειρήσεις της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων από ομάδες αντιεξουσιαστών αλλά και με τα πρόσφατα κρούσματα αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκε ένα σακίδιο από το οποίο προεξείχαν καλώδια και ήταν στην περίφραξη της Πανεπιστημιούπολης.

Άμεσα ενημερώθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Αστυνομίας και αποκλείστηκε η περιοχή. Λίγο αργότερα οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Τι μηχανισμός ήταν

Μέσα στο μηχανισμό που ήταν σε μεταλλικό σωλήνα εντοπίστηκαν πυρίτιδα και δεκάδες καρφιά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί και να διαπιστωθεί γιατί δεν εξερράγη ενώ θα εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Το προφίλ των τρομοκρατών

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής ανατρέχουν σε παλαιότερα χτυπήματα τα οποία είχαν ομοιότητες με τον μηχανισμό που εντοπίστηκε στο Α.Τ Ζωγράφου.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι το χθεσινό περιστατικό θυμίζει την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα σκαλιά του ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι όπου είχε τραυματιστεί ο νεοκόρος της εκκλησίας.

Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει αρκετές ημέρες μετά το χτύπημα η οργάνωση Εικονοκλαστική Σέχτα. Ένα άλλο κοινό σημείο, είναι πως και τότε δεν υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ήθελαν νεκρούς

Πάντως, οι Αρχές επιμένουν ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν ένα «τυφλό» χτύπημα με στόχο να προκαλέσει τραυματισμούς ή και θύματα.

Σε αυτό συγκλίνει και το γεγονός ότι η τοποθέτηση της βόμβας έγινε τις πρωινές ώρες όπου περνάει από το σημείο αρκετός κόσμος. Επίσης το γεγονός ότι οι τρομοκράτες δεν προειδοποίησαν για την έκρηξη της βόμβας, είναι ένα ακόμη στοιχείο που εντείνει τους φόβους της αντιτρομοκρατικής ότι ήθελαν νεκρούς.