Ανησυχία στην Καλλιθέα: Πολλά κρούσματα στο Νηπιοτροφείο–Κλείνουν σχολεία

137
Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Καλλιθέα ο εντοπισμός πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Καλλιθέα ο εντοπισμός πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

Στις 29 Ιανουαρίου, μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική κορωνοϊό. Αμέσως έγιναν μοριακοί έλεγχοι και δέκα εργαζόμενοι, καθώς και εφτά παιδιά, ανιχνεύτηκαν θετικοί. Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας τα 32 και στη δεύτερη άγγιξαν τα 65.

Καθώς πολλά παιδιά του νηπιοτροφείου φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, η διασπορά είναι μεγάλη και οι γονείς στην Καλλιθέα ανάστατοι, αφού ο κορωνοϊός μέσω των παιδιών μπήκε στα σπίτια, μολύνοντας γονείς και παππούδες.

Την Παρασκευή, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο και η αγωνία για τα αποτελέσματα είναι μεγάλη.

Στο συγκεκριμένο νηπιοτροφείο φιλοξενούνται παιδιά τα οποία στη συνέχεια πηγαίνουν σε σχολεία του δήμου Καλλιθέας, αποφασίστηκε να κλείσουν το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο. Πάντως, όλα τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά.

Όπως τονίζουν πηγές η περιοχή είναι υπό ασφυκτικό έλεγχο, καθώς η διασπορά έχει ξεκινήσει και θυμίζει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες, θα διενεργηθούν έλεγχοι στην περιοχή ενώ η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται.