Ανοίγει παράθυρο για διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» ο Γαβρόγλου

238

Δεν φτάνει το διάτρητο νέο εξεταστικό που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, τώρα προχωρά σε ανιστόρητες παρεμβάσεις στο έργο των πανεπιστημιακών, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας».

Μιλώντας στο news247 ο υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει ως θέματα «επιστημόνων» τα περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» αφήνοντας ανοιχτό οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Ο Κώστας Γαβρόγλου εξέφρασε, δε, τη διαφωνία του με την ανακοίνωση της πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ με την οποία έμπαινε τέλος στην απαίτηση του Ουράνιου Τόξου να εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών τη «μακεδονική γλώσσα».

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ως προς την ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ πως: «Όντως τη διάβασα κι εγώ, διάβασα και την ανακοίνωση (σ.σ.: της Πρυτανείας). Καταρχήν είναι μια ανακοίνωση που λέει δεν μπορούμε να συνομιλούμε με πολιτικούς φορείς, αν θυμάμαι καλά ήταν μια τέτοια διατύπωση. Εμείς διαφωνούμε.

»Οι πολιτικοί φορείς είναι και αυτοί μέρος της δημοκρατίας μας, αυτά είναι επιστημονικά ζητήματα, που θα τα λύσει η επιστημονική κοινότητα. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να το συζητήσει η επιστημονική κοινότητα και με βάση τις συζητήσεις που θα γίνουν θα δούμε εμείς πώς θα κινηθούμε, αλλά επιστημονικά ζητήματα πρέπει να τα συζητάει η επιστημονική κοινότητα».