Άνοιξαν τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας - Γεμάτη κόσμο η Έρμου (Photos)

636
Άνοιξαν τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Μετά από σχεδόν δύο μήνες επαναλειτούργησαν σήμερα τα καταστήματα λιανικής. Μάλιστα, η Έρμου στο κέντρο της Αθήνας γέμισε από κόσμο δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας μετά την καραντίνα.

Πολλοί από τους καταναλωτές φορούν μάσκες, ενώ οι καταστηματάρχες έχουν λάβει μέτρα προστασίας. 

Ωστόσο, η πρώτη μέρα επανεκκίνησης των επιχειρήσεων βρίσκει τους υπαλλήλους αλλά και τους πελάτες μουδιασμένους.

Ο κόσμος που έχει βγει στα καταστήματα κάνει τις πρώτες αναγνωριστικές του έρευνες πριν μπει σε ένα μαγαζί.

Βέβαια η νέα πραγματικότητα έχει φέρει και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο από σήμερα και στη συνέχεια ένας πελάτης θα μπαίνει και θα αγοράζει ένα ρούχο ή ένα ζευγάρι παπούτσια.

ermou02

Οι καταστηματάρχες προετοιμάζονταν εδώ και λίγες ημέρες πριν σηκώσουν τα ρολά τους, δείχνοντας έτοιμοι να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

ermou01-mesa

Με γάντια, αντισηπτικά και μάσκες

Μάσκες, αντισηπτικά και γάντια είναι τα νέα αξεσουάρ στο ντεκόρ μιας βιτρίνας καταστήματος ρούχων, ενώ το σίδερο ατμού το νέο υπερόπλο των καταστηματαρχών ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας. Και όχι μόνο.

Ακόμη και αποστηρωτές με ακτίνες UVC έχουν βάλει οι καταστηματάρχες, ενώ όταν το κατάστημα θα κλείσει μετά το τέλος της λειτουργίας ειδικές λάμπες θα απολυμαίνουν το χώρο με τα ρούχα.

ermou03

Ωστόσο, εκτός από μάσκες και αντισηπτικά, οι πελάτες πρέπει να τηρούν και αποστάσεις ενώ οι καταστηματάρχες θα είναι υπεύθυνοι για το πόσα άτομα εισέρχονται σε κάθε κατάστημα.

Για παράδειγμα σε ένα κατάστημα ρούχων 20 τετραγωνικών μέτρων μπορούν να μπουν εως 4 άτομα, Σε ένα κατάστημα 20 έως 100 τετραγωνικών μέτρων μπαίνουν 4 άτομα συν ένα άτομο ανα 10 τετραγωνικά μέτρα. Ενώ, άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων μπαίνουν 12 άτομα συν 1 άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.

Μάλιστα, δεν λείπουν και οι προσφορές, ενώ στα καταστήματα υπάρχουν και αφίσες με τις οδηγίες προς τους καταναλωτές.

katasthma_arsh_karantinas_3

Η έναρξη των καταστημάτων έχει οριστεί να είναι η 10η πρωινή εκτός από καταστήματα πώλησης χρωμάτων και άλλων βιομηχανικών ειδών που θα ξεκινούν από τις 7 το πρωί.

Τα καταστήματα που ξεκινούν είναι εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, εγγραφών μουσικής και εικόνας, παιχνιδιών κάθε είδους ενδυμάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών, καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, ρολογιών και κοσμημάτων, καινούριων ειδών και μεταχειρισμένων ειδών.

ermou04

Ακόμα, επαναλειτουργούν επιχειρήσεις ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών, ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων, ενοικίασης και εκμίσθωσης άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop).

Επίσης, επαναλειτουργουν οι επιχειρήσεις με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους και αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς και άλλων ειδών. Τέλος ανοίγουν και πάλι, οι σχολές ερασιτεχνών οδηγών, οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα σε φυσικό κατάστημα, οι υπηρεσίες διαιτολογίας.

katasthma_arsh_karantinas_6