Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Θεοδωράκης

34
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Θεοδωράκης

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν θα λέμε σε όλα όχι, θα σκεφτόμαστε το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν, αλλά ούτε γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση, με όχι και κραυγές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα όχι κατ' ανάγκη το κόμμα μας και αυτό είναι πρόβλημα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης εισερχόμενος στα γραφεία του Ποταμιού για την κρίσιμη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Τα πήγαμε πολύ καλά στη Βουλή, παρά το τραύμα που προσπάθησε να μας προκαλέσει μια ξαφνική αλλαγή. Αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις στελεχών μας και του κόσμου. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν άλλα ούτε θα γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Η κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για τη στάση του Ποταμιού στη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς θεωρούν τη συμφωνία θετική, ενώ Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα την καταψηφίσουν.

Η ενδιάμεση λύση εκφράστηκε εμμέσως από τον Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος συνέδεσε τη ψήφο του με το πολιτικό πλαίσιο. Ο Σπύρος Λυκούδης θα απουσιάζει από την απογευματινή συνεδρίαση, καθώς θα προεδρεύει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της Κίνησης των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς με θέμα τη  ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.