Αντ’ από δω κ. Μοσκοβισί

81

Η Ελλάδα έχει ήδη δύο απατεώνες που την κυβερνάνε. Ο κ. Μοσκοβισί περισσεύει. Όπως περισσεύουν και όλοι οι χειροκροτητές ευρωπαϊκάριοι που έχουν για κουίσλινγκ στη χώρα το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου.

Αντ’ από δω κ. ΜοσκοβισίΤου Γιώργου Παπαδόπουλου - Τετράδη

Οι μπουρδολογίες του κ. Μοσκοβισί για την ελληνική οικονομία έχουν μια απάντηση: Η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα με capital controls; Και με το χρηματιστήριο να μη θέλει κανείς να αγοράσει; Στείλτε τον από κει πού’ ρθε, Τσίπρες έχουμε.

Ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία ήρθε στην Ελλάδα για να διαφημίσει την κυβέρνηση στους Έλληνες. Ξεκάθαρο. Είναι ένας ακόμα χειροκροτητής του τρίτου αχρείαστου μνημόνιου και των μέτρων 60ετίας που επιβλήθηκαν στη χώρα.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι είναι ένας ακόμα διαπλεκόμενος με την κυβέρνηση προωθητής της στις επικείμενες εκλογές. Όπως και όλο το ευρωπαϊκό κονγκλάβιο, που ψηφίζει σύριζα μονοκούκι, για να έχει στη χώρα τον απόλυτο yes man. Το απόλυτο δουλικό.

Η τοποθέτηση του Μοσκοβισί για τις περικοπές στις συντάξεις ήταν σαφής: Θα κοπούν, εκτός αν δεν κοπούν! Κι αν δεν κοπούν δεν θα κοπούν υπό προϋποθέσεις. Την εξής μία: Να είναι ο κ. Τσίπρας στην εξουσία. Τέτοια αλητεία στην επέμβαση των ξένων στα εσωτερικά της χώρας δεν τη ζήσαμε ούτε επί Σόϊμπλε!

Ο κ. Μοσκοβισί, ήρθε στη χώρα και πήγε στη Βουλή νομίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες είναι συριζαίοι. Μ αυτό το θράσος μίλησε στους 300 στο κοινοβούλιο. Επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ανοησίες και τα ίδια ψέματα που ξεφουρνίζει η ελληνική κυβέρνηση για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και για τερματισμό των μνημονίων!

Έφτασε στο σημείο ο επίτροπος να ξεφουρνίσει ότι τελειώνει και η επιτήρηση! Και ότι αυτοί που θα έρχονται 4 φορές το χρόνο για να ελέγχουν τη χώρα απλώς θα πίνουν καφέ.

Είναι φανερό ότι ο Γάλλος κοινοτικός επίτροπος κάνει πολλή και στενή παρέα με τον Αλέξη και τους συνοδοιπόρους του. Και νομίζει ότι όλοι οι Έλληνες είναι τόσο ηλίθιοι ή τόσο απατεώνες σαν τις ελληνικές παρέες του. Το ομολόγησε εμμέσως, άλλωστε, και ο ίδιος χτες, μετά την ομοβροντία των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις συριζαίϊκες αρλούμπες που είπε στη Βουλή για τα μνημόνια και την οικονομία. Δεν είχε συνειδητοποιήσει ποιο ήταν το status, είπε!

Και πώς να το συνειδητοποιήσει; Όταν κι αυτός και όλα τα άλλα αρπακτικά λαμόγια της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας είναι κολλημένα επάνω στην ελληνική κυβέρνηση που τους κάνει όλα τα χατήρια και κρέμονται από το στόμα της. Μπας και τη χάσουν από πελάτη. Ήδη έχουν πάρει απ αυτήν όλο τον ελληνικό πλούτο για 100 χρόνια και όλες τις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις επ’ αόριστον.

Έχουν πάρει όλους τους αντεργατικούς νόμους που ζητούσαν και το δικαίωμα να αποφασίζουν για την ελληνική οικονομία για τα επόμενα 48 χρόνια.

Ο κ. Μοσκοβισί είχε το θράσος να πει στη Βουλή ότι η Ελλάδα θα έχει από τον Αύγουστο την ίδια ανεξάρτητη πολιτική που έχουν και οι άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά λίγες ώρες μετά θριαμβολογούσε ότι ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. Τσακαλώτο θα συντάξει τον προϋπολογισμό του 2019 τον Νοέμβριο!

Είχε μάλιστα το θράσος ο συριζαίος επίτροπος να δίνει συμβουλές στους Έλληνες βουλευτές χτες, στο κοινοβούλιο, να είναι σώφρονες και επιφυλακτικοί με στόχο τη λιτότητα! Και να εφαρμόσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις που ψήφισε ΑΥΤΗ η κυβέρνηση για όλα τα επόμενα χρόνια.

Το μόνο που δεν μας είπε ο επίτροπος είναι ότι δεν χρειάζεται να ψηφίσουμε άλλη κυβέρνηση αφού δεν υπάρχει άλλη πολιτική από αυτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Κομισιόν!

«Τώρα η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα» είχε το θράσος να πει ο εφάμιλλος ψεύτης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας τα ίδια ψέματα με τον προστατευόμενό του ότι δεν υπάρχει άλλο μνημόνιο και άλλη επιτήρηση! Αυτά που έχει υπογράψει σαν δεσμεύσεις η κυβέρνηση με τους δανειστές για τα επόμενα 60 χρόνια είναι για πλάκα. Και τα κλιμάκια που θα ελέγχουν κάθε τρεις μήνες την εφαρμογή των μέτρων θα εδρεύουν στη Μύκονο για fancying.

Το κωμικό είναι ότι τα ψέματα του κ. Μοσκοβισί και τους ύμνους του για τη λιτότητα και τα μνημόνια χειροκροτούσαν οι άλλοτε διαπρύσιοι εχθροί τους και σήμερα ένθερμοι οπαδοί τους βουλευτές του συριζα. Και τα κατακεραύνωσαν οι βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων στη Βουλή χωρίς εξαίρεση!

Έμοιαζε μάλιστα ο Πιερ Μοσκοβισί να μην ξέρει πού βρίσκεται την ώρα που άκουγε τα σκολιανά του από τους αρχηγούς των κομμάτων για τις προκλητικές φιλοσυριζαίικες τοποθετήσεις του μέσα στο κοινοβούλιο. Οι ψεύτες με τους οποίους συναλλάσσεται, προφανώς δεν του είχαν πει ότι στη χώρα ούτε ο συριζα ούτε τα μνημόνιά του είναι ευπρόσδεκτα.

Η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο κυνική. Και ο Μοσκοβισί είναι ένας απατεώνας σαν τον Τσίπρα και τον Καμμένο. Ξεφουρνίζοντας ψέματα εκεί που νομίζει ότι τον παίρνει, είτε εδώ είτε αλλού. Υμνώντας έναν άσχετο με την εφαρμοσμένη Οικονομία Τσακαλώτο μόνο και μόνο γιατί είναι ο μεγαλύτερος yes man των δανειστών.

Ήταν τόσο εξόφθαλμη η επίσκεψη του επιτρόπου μόνο και μόνο για να διαφημίσει στους Έλληνες ψηφοφόρους την κυβέρνηση, που σε κάθε δύσκολη ερώτηση για την παροχολογία της κυβέρνησης τα έστριβε, θεωρώντας ότι «όλα πρέπει να συζητιώνται στον καιρό τους»! Μπα! Όλα; Και με οποιαδήποτε κυβέρνηση; Δεν απάντησε!

Δεν έχει περάσει από την Ελλάδα πιο ξενόδουλη και υποτακτική κυβέρνηση από τη σημερινή. Ακόμα και οι κατοχικές έλεγαν τα όχι τους στους Γερμανούς. Ακόμα και ο Μεταξάς είπε όχι στον ομοϊδεάτη του Μουσολίνι. Ακόμα και ο Παπαδόπουλος είπε όχι στους Αμερικάνους για τη Σούδα στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο. Ακόμα και ο Καραμανλής είπε όχι στο ΝΑΤΟ. Ακόμα και ο άλλος Καραμανλής είπε όχι στην ΕΕ και στις ΗΠΑ για το σχέδιο Αναν και για τη Μακεδονία.

Αλλά, κανείς δεν ήταν τόσο απόλυτα διπρόσωπος υπηρέτης ξένων συμφερόντων σε βάρος της χώρας και των πολιτών της όσο οι συριζανελ. Όπως είπε και ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, «ο Τσίπρας δεν κοροϊδεύει ποτέ την καγκελάριο. Είναι πάντα ειλικρινής μαζί της». Και μετά έρχεται στην Ελλάδα και πουλάει αλογόμυγες στους ιθαγενείς. Και φέρνει και κολαούζους από την Ευρώπη για να τον στηρίζουν.

Αντ’ από δω κύριε Μοσκοβισί. Τσίπρες και Καμμένους έχουμε. Δε μας χρειάζονται εισαγόμενοι. Ο ελληνικός λαός δεν είναι τόσο ηλίθιος όσο αυτοί με τους οποίους συναλλάσσεσαι. Αντ’ από δω.

ΠΗΓΗ: liberal.gr