"Αντάρτικο" Κατσίκη: Διαφωνώ με την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

31

Τη διαφωνία του με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του "Κλεισθένη", καθώς με την τροπολογία που προβλέπει το "σπάσιμο" της Β’ Αθήνας και της περιφέρειας, Αττικής, εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης.

"Διαφωνώ και ανησυχώ για την κατάτμηση των περιφερειών Β΄Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής", ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που εκλέγεται στην Περιφέρεια Αττικής.

Ακόμα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως με αυτόν τον τρόπο πλήττονται τα μικρά κόμματα.

"Είναι βέβαιο με τη διχοτόμηση της Περιφέρειας Αττικής δεν θα εκπροσωπείται στο σύνολό της , εάν το νομοθέτημα περάσει, διότι τα μικρά κόμματα θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή σε μια από τις δύο περιφέρειες που θα έχουν προκύψει από τη διαίρεσή της" τόνισε.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε από τον Πάνο Σκουρλέτη να τροποποιήσει την τροπολογία, ώστε να μην έχει εφαρμογή από τις επόμενες εκλογές, "για να δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τις νέες περιφέρειες".

Ακόμα, ο Κώστας Κατσίκης είπε ότι διαφωνεί με την απλή αναλογική στους Δήμους και τις Περιφέρειες είπε ότι διαφωνεί και επικαλέστηκε την εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.