Αντιδρούν γονείς και καθηγητές για την έναρξη των μαθημάτων στις 9

227

Αντιδράσεις από γονείς και καθηγητές προκάλεσε η ανακοίνωση του Κώστα Γαβρόγλου για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει την ώρα έναρξης των μαθημάτων από την επόμενη σχολική χρονιά.

"Η βασική αρχή της ΟΛΜΕ είναι ό,τι θέλουμε να κάνουμε πρέπει να έχουμε μελετήσει ποιες παρενέργειες θα υπάρξουν. Θα μπορούσε να εφαρμοστεί πιλοτικά στα πειραματικά σχολεία για να δούμε ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά. Οι εργαζόμενοι γονείς θα βρεθούν στην ανάγκη να αφήσουν το παιδί τους δύο ή τρεις ώρες μόνο του", δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, στον Real fm 97,8.

"Στην Ελλάδα, συρρικνώσαμε τη διδακτική περίοδο εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών που έχουν προκύψει. Στις δύο με τρεις το μεσημέρι μπορεί να γίνει μάθημα με το μεσογειακό κλίμα που έχουμε και οι μήνες Μάιος και Σεπτέμβριος είναι πάρα πολύ ζεστοί μήνες; ", αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Αναφερόμενος στα κενά των σχολείων, ο Νίκος Παπαχρήστος επισήμανε ότι "για άλλη μία χρονιά θα λειτουργήσουν τα σχολεία με συμβασιούχους αναπληρωτές καθηγητές. Δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος συνάδελφος, είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά που ακολουθείται η περιοριστική πολιτική. Από τα 23.000 κενά που υπήρχαν , προσελήφθησαν 16 χιλιάδες , κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα κενά καλύφθηκαν. Το νούμερο των προσλήψεων είναι μεγάλο αλλά οι ελλείψεις μεγαλύτερες".

"Έχουμε 2 χιλιάδες κενά στη δευτεροβάθμια. Ολόκληρες περιοχές ξέχασαν να τις βάλουν στο σύστημα των προσλήψεων των αναπληρωτών . Στο Ρέθυμνο, στον Πειραιά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη δεν προσελήφθησαν καθηγητές ειδικής αγωγής. Έχουμε καταγγελίες ότι στον Πειραιά , έκρυψαν τα κενά που έδωσε το υπηρεσιακό συμβούλιο", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

"Ο υπουργός Παιδείας προσπαθώντας να εξωραΐσει και να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία χαϊδεύει τα αυτιά των μικρών μαθητών, μη αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους γονείς και χωρίς να εγγυάται την κάλυψη της πρωινής ζώνης 7-9 πανελλαδικά σε όλα τα σχολεία για τους γονείς που η εργασία τους ξεκινάει πρωί - πρωί" δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Δημήτρης Λάμπρου, αναφορικά με την δήλωση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με την αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων.

"Είναι οι αλλαγές που θεωρούν 'ουσιαστικές αλλαγές' στο υπουργείο. Προφανώς εμείς αυτά τα θεωρούμε λίγο επιφανειακά. Είναι μια επιφανειακή αλλαγή, το θέμα είναι τα παιδιά να καλύπτουν τις ανάγκες τους, εδώ δεν έχουμε εκπαιδευτικούς, οι ελλείψεις είναι πολλές. Οι συντηρήσεις των σχολείων έχουν μείνει εκεί που τις αφήσαμε πριν το καλοκαίρι" δήλωσε στο enikos.gr ο αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Θανάσης Κοκονάς.

"Τα ουσιαστικά προβλήματα των σχολείων είναι οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών και να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις στα σχολεία και όχι αν θα ξεκινούν μισή ώρα ή 40 λεπτά αργότερα. Τα κενά που δημιουργούνται από τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών δίνουν τον χρόνο στα παιδιά για να μπορέσουν να ξεκουραστούν" τόνισε ο Θανάσης Κοκονάς.