Αντιμετωπίζεται τελικά το hangover;

705
Αντιμετωπίζεται τελικά το hangover;

Μπορεί οι γιορτές να πέρασαν αλλά το άσχημο συναίσθημα του να ξυπνάς το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι, μετά από μία βαρβάτη νύχτα οινοποσίας και όλα να γυρίζουν και να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, είναι κάτι που δεν το ξεχνάς εύκολα και είναι βέβαιο ότι θα ξανασυμβεί.

Και όμως, υπάρχουν κάποιες φυσικές συνταγές που μπορούν να βοηθήσουν. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανόν την ημέρα μετά το μεθύσι να υπάρχουν γαστρεντερικές διαταραχές. Ενδείκνυται, η κατανάλωση στεγνών τροφίμων, π.χ. κράκερ, φρυγανιών και τοστ, ενώ καλή είναι η αποφυγή τηγανιτών και λιπαρών τροφίμων.

Επίσης, τα αυγά περιέχουν ένα αμινοξύ, την κυστεΐνη, η οποία έχει την ιδιότητα να διασπά την ακεταλδεύδη που είναι ένα παράγωγο του μεταβολισμού της αιθανόλης (αλκοόλ).

Επιπλέον, επειδή το αλκοόλ επηρεάζει την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα, καταναλώνοντας τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες π.χ. ψωμί, μακαρόνια, μέλι, αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά μία πιθανή ήπια υπογλυκαιμία που μπορεί να έχει προκληθεί.

Τέλος, τρώγοντας μπανάνα και φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ενώ η φρουκτόζη βοηθά τον οργανισμό να διασπάσει το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα.