Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις συναθροίσεις

148

Αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της Αστυνομίας για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φεβρουαρίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε λόγογια «αντιδημοκρατική μεθόδευση» και υποστήριξε ότι «οι επιδημιολόγοι διαφώνησαν με την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος είναι ο περιορισμός της λειτουργίας της Δημοκρατίας».

Απαντώντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για τη Δημοκρατία αλλά δεν κόπτεται να επικρίνει τα μέλη του που κλείνουν το μάτι σε έναν κατά συρροή δολοφόνο, σε έναν τρομοκράτη».

Ακόμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι «τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν (φοιτητικά). Η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων θα γίνει κουρελόχαρτο. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».

Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, είπε πως «η απόφαση μου θυμίζει το το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ντροπή».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, διευκρίνισε ότι η νέα απόφαση έρχεται να «χαλαρώσει» τους σχετικούς περιορισμούς, καθώς έως σήμερα απαγορεύονταν οι συναθροίσεις άνω των εννιά ατόμων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός διευκρίνισε πως η απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων δεν έχει να κάνει με το προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

«Κάποτε σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αποφεύγουμε να βλέπουμε φαντάσματα», συμπλήρωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.