Αντιπερισπασμός απελπισίας τα "νέα στοιχεία" για τη Novartis;

298

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Novartis έχουν φτάσει στη Βουλή. Μάλιστα, τα νέα στοιχεία πρόκειται να ανακοινωθούν με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοιχεία πιθανότατα αφορούν ευρήματα από τους υπολογιστές της Novartis, ενισχυτικά των προηγούμενων.

Άλλωστε, κατά τις ίδιες πληροφορίες στη Βουλή έχει φτάσει ένας φάκελος στον οποίον όμως εκτός από έγγραφα περιέχονται και ψηφιοποιημένα στοιχεία αποθηκευμένα σε CD και DVD.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο CD υπάρχουν 165 αρχεία από την έρευνα στα αρχεία της εταρείας, συμπληρωματική κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2018 και επιστολές της εταιρείας σε πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν βουλευτές-μέλη της προανακριτικής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπάρχουν επίσης δύο επιστολές της Novartis με ημερομηνίες 2013 και 2014 προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όπου η εταιρεία φέρεται να διαμαρτύρεται για τα ληξιπρόθεσμα οφειλόμενα.

Η πρώτη επιστολή προς τον τότε πρωθυπουργό, έχει κοινοποίηση προς τους κ.κ. Λυκουρέντζο Στουρνάρα και Μπούρα. Η δεύτερη επιστολή τον Ιανουάριο του 2014 προς τον Α. Σαμαρά έχει κοινοποίηση και στους κ.κ. Γεωργιάδη και Στουρνάρα. Και οι δύο επιστολές αφορούν στην φαρμακευτική δαπάνη.

Επίσης υπάρχει και ένα χειρόγραφο του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κ. Φρουζή όπου υπάρχουν δύο αριθμοί τηλεφώνου και κατά πληροφορίες και ένα όνομα του τότε υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Ο Παπαθεοδώρου ζητά να κληθούν στην προανακριτική οι τρεις “κουκουλοφόροι” μάρτυρες

Στο μεταξύ, την κλήση των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, του Κωνσταντίνου Φρουζή αλλά και της νυν προέδρου της Novartis, ζητά με επιστολή του προς την προανακριτική επιτροπή ο βουλευτής της Δημοκρατική Συμπαράταξη, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS» κ. Θεόδωρο Δρίτσα,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εργασιών της επιτροπής μας, προτείνω να προχωρήσουμε στην κλήση μαρτύρων, των οποίων οι καταθέσεις θα παράσχουν συγκεκριμένα στοιχεία επί της εξεταζόμενης υποθέσεως, και ειδικά, σε πρώτη φάση:

- του κ. Κωνσταντίνου Φρουζή, πρώην Αντιπροέδρου της Novartis,

- της κας Suzanne Kohout, σημερινής Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Novartis,

- των μαρτύρων που αναφέρονται στη δικογραφία με κωδικό όνομα

Με τη δέουσα τιμή,

Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου

Βουλευτής Αχαΐας Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ – Δημ.Αρ.»