Αντίστροφη μέτρηση για Ολομέλεια Εφετών στην υπόθεση Novartis

226
Άρειος Πάγος: Θα ζητήσει τις καταθέσεις Φρουζή στην Προανακριτική

Διεργασίες για τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να ανατεθεί το σύνολο της υπόθεσης της Novartis στο Εφετείο για ταχεία και εις βάθος διερεύνηση, έχουν ξεκινήσει ήδη, μετά τη σημαντική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα για συνολική αναβάθμιση της έρευνας.

Η Ολομέλεια του Εφετείου, που έχει ήδη οριστεί για τις 21 του μήνα με θέμα την ανάθεση σε εφέτη ανακριτή των ερευνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είναι προς το παρόν ασαφές αν θα προλάβει να εξετάσει και το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Novartis ή αν θα συγκληθεί εκ νέου μέσα στον Νοέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, η υπόθεση Novartis στο σύνολό της θα ανατεθεί στο Εφετείο (σε εισαγγελείς και δικαστικούς), περιλαμβανομένων και των υποθέσεων που αφορούν τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο για τον οποίο ασκήθηκε δίωξη, αλλά και το κομμάτι εκείνο που σχετίζεται με τους πολιτικούς (Αδωνι Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλο) και παραμένει σε εκκρεμότητα.

Βεβαίως, στο Εφετείο, αν τελικώς η Ολομέλεια προχωρήσει σε ορισμό εφέτη ή εφετών ανακριτών, θα υπαχθεί και η βασική υπόθεση του Κων. Φρουζή που είναι ήδη κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 για δωροδοκία των δέκα πολιτικών, χωρίς ωστόσο έως σήμερα για την υπόθεση αυτή να έχει εξεταστεί είτε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς είτε από την αρμόδια ανακρίτρια Διαφθοράς.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ