Αντίστροφη μέτρηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας– Που καταλήγει ο Μητσοτάκης

409

Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί τις επόμενες μέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εκκρεμότητες της ανακοίνωσης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και της ψήφισης του εκλογικού νόμου.

 Στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης και της Παιδείας, ενώ βαρύ είναι το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με ταξίδια στο εξωτερικό σε Νταβός, Παρίσι και Άουσβιτς (με χρονοδιάγραμμα τα τέλη Ιανουαρίου).

Μετά την έντονη σεναριολογία των τελευταίων ημερών με πιθανά και απίθανα ονόματα να φιγουράρουν ως πιθανές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε  να προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση του προσώπου που έχει επιλέξει.

Να κλείσει δηλαδή ένα πολιτικό θέμα διασφαλίζοντας τις εσωκομματικές ισορροπίες και αναδεικνύοντας απόλυτο σεβασμό στο θεσμό.     

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του κυβερνητικού σχεδιασμού εξετάζονται δύο σενάρια. Το πρώτο περιλαμβάνει την ανακοίνωση του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο την ερχόμενη Δευτέρα με τη μορφή διαγγέλματος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Το δεύτερο σενάριο λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το όνομα πρώτα στους βουλευτές του στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που είναι προγραμματισμένη την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.

Είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα ώστε ο κ. Μητσοτάκης να ανοίξει τα χαρτιά του.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση στοχεύει στο να κλείσει ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα το επόμενο  διάστημα, αυτό της ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου στη Βουλή. Γίνεται πλέον σαφές ότι ο πρωθυπουργός ανάβει στο φουλ τις μηχανές, κλείνει τα ανοιχτά μέτωπα και ανοίγει το βηματισμό του για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.