Αντίστροφη μέτρηση για τον Ανασχηματισμό - Πώς θα κινηθεί ο πρωθυπουργός  

427
Ανησυχία στην Κυβέρνηση για τις επιπτώσεις του κορονοιού στην Εθνική

Σε τροχιά Ανασχηματισμού βρίσκεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου ενώ πλησιάζουν τα πρώτα γενέθλια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός έχει εδώ και μέρες στείλει το μήνυμα ότι το υπάρχον σχήμα χρειάζεται κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αφού έχουν ήδη εντοπιστεί αρρυθμίες σε συγκεκριμένα πόστα.

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται σε δύο σημεία: Ποιό τελικά θα είναι το εύρος του Aνασχηματισμού, αν δηλαδή θα περιοριστεί σε λίγες αλλαγές ή θα είναι πιο δομικός σε μία προσπάθεια να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα μετά τις αναταράξεις του Κορωνοϊού.

Δεύτερον, αν στο πλάνο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενσωματώσει δομικές αλλαγές δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση συγκεκριμένων τομέων ή να θα προχωρήσει παραδείγματος χάριν στη μείωση του αριθμού των υφυπουργών.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, άνοιξε πάλι το θέμα φανερώνει ότι πλησιάζει η ώρα των ανακοινώσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να γίνει τις επόμενες μέρες μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει σαφές ότι σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα που δίνει μάχη με την ύφεση και τις άλλες ισχυρές αναταράξεις από την πανδημία, ο Πρωθυπουργός δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αυτό το θέμα να σέρνεται προκαλώντας εικόνα ακινησίας στα υπουργεία.

Ως εκ τούτου, ο χρόνος μετρά αντίστροφα και η κλεψύδρα για τον πρώτο Aνασχηματισμό με σφραγίδα Κυριάκου αδειάζει…