Αντίστροφη μέτρηση για τον Aνασχηματισμό  

419
Ανησυχία στην Κυβέρνηση για τις επιπτώσεις του κορονοιού στην Εθνική

Αδειάζει η κλεψύδρα του κυβερνητικού σχήματος υπό τη σημερινή του μορφή και όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γιορτάσει τον έναν χρόνο διακυβέρνησης, έχοντας προηγουμένως προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Είναι πλέον θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση των «διορθωτικών κινήσεων» όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τις περιέγραψε από το Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι έχει ήδη λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Το θέμα αυτό είχε ανοίξει νωρίτερα με σχετικές παρεμβάσεις ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με αποτέλεσμα να φουντώσουν τα σενάρια για νέα Κυβέρνηση τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να μην αφήσει περιθώριο για αδράνεια την ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση ανεβάζει ρυθμούς για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και την ύφεση με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε ανακοινώσεις.

Βασικός στόχος είναι να αντιμετωπιστούν κάποιες αρρυθμίες που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της αξιολόγησης των υπουργών και των υφυπουργών και να ανανεωθεί το κυβερνητικό σχήμα με φρέσκα και ικανά πρόσωπα που θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος των επόμενων μηνών ώστε η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί χαμηλούς τόνους ως προς την έκταση των αλλαγών, εντούτοις δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και στη δομή της Κυβέρνησης.

Ο ίδιος πάντως έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να σπάει αυγά όταν κρίνει ότι αυτό καθίσταται απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Στην παρούσα φάση όντας πανίσχυρος πολιτικά και έχοντας τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών μπορεί να λάβει γενναίες αποφάσεις χωρίς καμία διάθεση να κάνει συμβιβασμούς και χωρίς εξαρτήσεις από την κομματική νομενκλατούρα.