Απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον Φώτη Μπόμπολα

155

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας καθώς και δυο στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρίας Πήγασος.

Οι 4 εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις για τα δάνεια τα οποία είχε πάρει η εκδοτική εταιρία (είχε στην κατοχής της το Έθνος και άλλα έντυπα και μερίδιο στο Mega) για τα οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν υπήρχαν επαρκείς εγγυήσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ομολογιακό δάνειο περίπου 80 στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα δάνεια του ομίλου.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων. Για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται οι Γ. Μπόμπολας και Φώτης Μπόμπολας καθώς και 2 στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ. Όλους τους κατηγορούμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Τάσος Τριανταφύλλου.

Μετά την απολογία τους ο μεν Γιωργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ο δε Φώτης Μπόμπολας και τα δυο διευθυντικά στελέχη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσκομίστηκαν στην ανακρίτρια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είχαν δοθεί εγγυήσεις για τη σύναψη του δανείου που αφορούν το ακίνητο 11.000 τμ στο Χαλάνδρι, μετοχές, σήματα εντύπων κλπ. Κατατέθηκαν επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2010-2016 κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρίας και πως την ίδια περίοδο δόθηκαν σε τόκους για το συνολικό δανεισμό του ομίλου σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και στελέχη των τριών τραπεζών.