Απανωτές... καρπαζιές στον «σβέρκο» του ΣΥΡΙΖΑ

462
Απανωτές καρπαζιές στον «σβέρκο» του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ Από αυτές που κάνουν κρότο. Σε γυαλισμένο σβέρκο δεν μπορεί θα τις θυμάστε οι άρρενες αναγνώστες ήταν της μόδας τον καιρό που πηγαίναμε σχολείο την επομένη της επίσκεψης σε μπαρμπέρη Μέγα θέμα έχει εγείρει από ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ περί του πόθεν έσχες του Μητσοτάκη.

Και αποπειράθηκε με τον Λεγόμενο επικεφαλής της άοκνης προσπάθειας το ξαναζεσταμένο φαγητό με τη Μαρέβα και τις επαγγελματικές της δραστηριότητες να εγκατασταθεί στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής.

Στις 23 Ιουνίου η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αποτελούμενη από δικαστικούς εκπροσώπους θεσμικών παραγόντων εκπροσώπους της Βουλής και ορκωτούς λογιστές είχε αποφανθεί εξού και οι ηχηρές καρπαζιές ότι οι δηλώσεις δεν θεωρούνται ανακριβείς ή ελλιπείς σε περίπτωση μη ουσιώδους ανακρίβειας ή έλλειψης ή εφόσον ύστερα από πρόσκληση του οργάνου ελέγχου αποδεικνύεται η νομιμότητα της πηγής προέλευσης του στοιχείου που ανακριβώς έχει δηλωθεί.

Δεν παρουσίασαν οι δηλώσεις πλημμέλεια ή παρουσίασαν επουσιώδεις πλημμέλειες κατά την υποβολή τους Και τις έθεσε στο αρχείο Ομόφωνα δε Πόσες δηλώσεις ήταν αυτές Περί τις 2.000 συνολικά και συμπεριλαμβάνονταν σε αυτές και εκείνες του Μητσοτάκη όπως και του Λεγόμενου και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών και βουλευτών.

Ποια περίοδο αφορούσαν οι δηλώσεις Από το 20 1 6 έως και το 2019 Περίοδο κατά την οποία κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ Που τώρα στρέφεται κατά της Επιτροπής Απαξιώνοντας την αντικειμενικότητα και την επιστημονική της επάρκεια και θέτοντας επί της ουσίας ζήτημα αμεροληψίας των δικαστών κυρίως τόσος πια σεβασμός στη Δικαιοσύνη Δίκιο έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ έχω να πω Από τη στιγμή που η Επιτροπή δεν συμφώνησε μαζί του κακό του κεφαλιού της Ας πρόσεχε Αντικατάσταση.

Η ΔΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ στην οποία υπήρξε μια αξιοσημείωτη αλλαγή ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αλλαγή του βουλευτή Λάππα με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Πολάκη με ό,τι αυτό συνεπάγεται αλλαγή ενός νομικού όπως ο Λάππας με έναν Πολάκη αφορούσε τρέχουσες υποθέσεις που εξέταζε η Επιτροπή.

Ήτοι μια του ηγέτη του αντιεμβολιαστικού κινήματος Νίκου Νικολόπουλου, μια του δημάρχου Σκιάθου, μια ενός βουλευτή της Δυτικής Μακεδονίας και μια του υπουργού Κ. Τσιάρα.

Επίσης στην ημερήσια διάταξη αναφερόταν ως θέμα και το αποτελέσματα μέρους τακτικού ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης 2016-2019 Τι σημαίνει αυτό ότι η Επιτροπή κλήθηκε να επικυρώσει την αρχειοθέτηση και για μερικά υπόλοιπα του προ 15ημέρου ελέγχου

Στον κατάλογο αυτό ΔΕΝ συμπεριλαμβανόταν το πόθεν έσχες του Κυριάκου για την επίμαχη 4ετία 2016 19 Αυτό είχε αρχειοθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ΟΜΟΦΩΝΑ της θετικής ψήφου του κ. Λάππα που είχε μετάσχει με τηλεδιάσκεψη από το χωριό του όπου βρίσκεται συμπεριλαμβανομένης. Μάλλον γι΄ αυτό τον τιμώρησε ο αρχηγός του διά της αντικαταστάσεως ρεκόρ υποσχέσεων.

Από τη στήλη «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου - «Τα Νέα»