Απεργία σε Hλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ την Πρωτομαγιά

94
Πρωτομαγιά: Απεργία σε Hλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Ακινηποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για αξιοπρεπείς αμοιβές, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες. Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές».

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.) δηλώνουν πως έχουν μπροστά τους και άλλα καθήκοντα: «Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.

Γι’ αυτό, το δ.σ. του σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 1η του Μάη και την συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις».

Με 24ωρη απεργία τιμούν την Πρωτομαγιά και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις για Μετρό και Τραμ.