Απηλλάγη η ΕλένηΡάικου για τηνυπόθεση που την είχε οδηγήσει σε παραίτηση

172

Την απαλλαγή της Ελένης Ράικου αποφάσισε το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία την είχε οδηγήσει σε παραίτηση από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Αυτή η εξέλιξη έχει σχέση με τη σκευωρία Novartis, αφού η τότε Εισαγγελέας Διαφθοράς είχε οδηγηθεί σε παραίτηση, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ενώ βρισκόταν σε πλήξη εξέλιξη η έρευνά της για την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας.

Η Ελένη Ράικου είναι βασικός κατήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Για τον οποίο λέει ότι την πίεζε να ασκήσει διώξεις κατά πολιτικών προσώπων, ακόμα και χωρίς στοιχεία.

Αυτή είναι η δεύτερη απαλλαγή της Ελένης Ράικου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αναφέρει το iefimerida.gr

Η Ελένη Ράικου είχε απαλλαγεί ξανά ένα περίπου χρόνο μετά την παραίτησή της τον Μάρτιο του 2017, αλλά ο επόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, είχε ασκήσει λίγο καιρό μετά έφεση.

Η Ελένη Ράικου απηλλάγη και πάλι αλλά η κατάληξη της ιστορίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας με καθυστέρηση.

Η Ελένη Ράικου, που πρόσφατα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για την σκευωρία Novartis και κατήγγειλε τις πιέσεις που δεχόταν από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για να ασκήσει διώξεις κατά πολιτικών προσώπων, έστω και αν δεν υπήρχαν στοιχεία εμπλοκής τους στην Novartis, παραιτήθηκε ύστερα από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Το δημοσίευμα αφορούσε την αναφορά της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα, σύμφωνα με την οποία δεν της είχαν αποσταλεί από το γραφείο της Ελένης Ράικου τμήματα των δικογραφιών που αφορούσαν τους Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο.