Αποδοκίμασαν τον Φίλη σε ημερίδα για τα Πανεπιστήμια

153

Την έντονη αποδοκιμασία μεγάλης μερίδας του κοινού σε συνέδριο της «διαΝΕΟσις» προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη αναφορικά με την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωση η δεξαμενή σκέψης «διαΝΕΟσις» σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών για την παρουσίαση μιας παγκόσμιας έρευνας για το αξιακό προφίλ των Ελλήνων.

Στο συνέδριο όπου ο κ. Φίλης εκλήθη να αναλύσει τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες πολίτες στο Πανεπιστήμιο ως θεσμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η εμπιστοσύνη στα «δημόσια Ανώτατα Ιδρύματα» που δείχνουν οι Έλληνες πολίτες και αποτυπώνεται στην έρευνα της «διαΝΕΟσις» αντικρούσει όλους όσοι προσπαθούν να τα χαρακτηρίσουν τον τελευταίο καιρό ως 'κέντρα ανομίας».

Αυτή η τοποθέτηση του κ. Φίλη προκάλεσε την αποδοκιμασία και τα ειρωνικά γέλια μεγάλης μερίδας του κοινού που θύμισαν στον κ. Φίλη τα πρόσφατα περιστατικά βίας σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.