Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου (Φωτογραφίες)_

181

Πήρε προθεσμία για την καταβολή της εγγύησης

Μετά από περίπου 18 μήνες προσωρινής κράτησης αποφυλακίστηκςε νωρίς το απόγευμα ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές για τους λόγους της προφυλάκισής του, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα είναι και πάλι κοντά στην οικογένειά του.

Giannos7

«Ήμουν φυλακισμένος 17 μήνες και τώρα πληροφορήθηκα ότι οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν εις βάρος μου. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ο νοών νοείτω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Giannos3

Και  συμπλήρωσε: «προς το παρόν σμίγω με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δικηγόρο μου Δημήτρη Δημητρακόπουλο που δίνει και θα δώσει τον αγώνα για την αθωότητα μου».

Giannos6

 

Giannos5
Giannos22

Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι σε πρώτη φάση νοιώθει ανακουφισμένος αλλά θα περιμένει να τελειώσει οριστικά η περιπέτειά του.

Τέλος, ο κ. Παπαντωνίου, αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία με την πανδημία του κοροναϊού, απευθύνοντας το δικό του ευχαριστώ στους γιατρούς που δίνουν την δική τους μάχη.

Giannos44

Με βούλευμά του το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημά του πρώην υπουργού για αντικατάσταση της κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 150.000 ευρώ.

Το βούλευμα έχει εκδοθεί εδώ και περίπου δεκαπέντε ημέρες, όμως, όπως είχε δηλώσει ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου αδυνατούσε να καταβάλει την χρηματική εγγύηση, καθώς έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί του.

Ωστόσο, λόγω και των ειδικών συνθηκών, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, έγινε δεκτό σχετικό αίτημά του και του δόθηκε προθεσμία να καταβάλει την εγγύηση έως την 1η Ιουλίου.