Αποκάλυψη: ‘Ετσι θα κυβερνήσει ο Κυριάκος – Οι υπουργοί, τα πρώτα νομοσχέδια

59

Το δικό του σχέδιο διακυβέρνησης έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αλλαγές στη σύνθεση και λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, που θα μετατραπεί σε  ισχυρό κέντρο συντονισμού αλλά και Εξουσίας.

Στο κυβερνητικό σχήμα θα υπερισχύει το πολιτικό στοιχείο, ενώ στο Μαξίμου, θα υπερτερούν οι τεχνοκράτες. Βασικός στόχος των δομικών αλλαγών η αποτελεσματικότητα στην παραγωγή του  κυβερνητικού έργου.

Συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ εξηγώντας τις αλλαγές αυτές μιλά για «τομές» στο επίπεδο άσκησης εξουσίας, που για να λάβουν «σάρκα και οστά» και να λειτουργήσουν εύρυθμα, απαιτείται νομοθετική παρέμβαση.

Γι αυτό και ένα από τα πρώτα νομοσχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι αυτό για το νέο κυβερνητικό σχήμα και τη δημόσια διοίκηση.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα λυθεί και το  χρόνιο πρόβλημα με τις αρμοδιότητες των υπουργών και των υφυπουργών, τις ασάφειες και τις επικαλύψεις μεταξύ υπουργείων και οργανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμοδιότητες τόσο στους υπουργούς όσο και στους υφυπουργούς θα δίδονται απευθείας  από τον Πρωθυπουργό.

Διαβάστε περισσότερα στο «ΚΑΡΦΙ» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή