Αποκάλυψη: Ο Κόκκαλης, ο Μυτιληναίος, η σύμπραξη ΜΕΤΚΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ και η έκτη τηλεοπτική άδεια

229

Το φιλόδοξο σχέδιο του Μαξίμου για τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού πυλώνα διαπλοκής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα δύο επιχειρηματίες που έχουν διασφαλίσει προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση και το τελευταίο διάστημα έχουν πριμοδοτηθεί ποικιλοτρόπως, είτε με το νόμο για τη μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι με χαριστικές συμβάσεις στα εξοπλιστικά, την εκχώρηση κτιρίου του ΥΕΘΑ για τη δημιουργία ξενοδοχείου και με αναθέσεις έργων βρίσκονται πολύ κοντά για τη συγκρότηση ενός νέου ομίλου.

Πρόκειται για τους επιχειρηματίες Κόκκαλη και Μυτιληναίο, οι οποίοι σε συνεργασία με το Μαξίμου επιχειρούν να δημιουργήσουν μια νέα μεγάλη εταιρεία μέσα από τη συγχώνευση της ΜΕΤΚΑ με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Ο νέος ισχυρός όμιλος φιλοδοξεί να εξελιχθεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε κυρίαρχο στο χώρο των κατασκευών, των δημοσίων έργων και της ενέργειας.

Με δεδομένη την κατάσταση κατάρρευσης που παρουσιάζει ο Άκτωρας που κυριαρχούσε στο παλιό σύστημα της διαπλοκής, η νέα εταιρεία των Κόκκαλη και Μυτιληναίου θα σαρώσει όλα τα μεγάλα έργα.

Το κόλπο είναι πολύ μεγάλο και δεν περιορίζεται μόνο στη μονοπωλιακή θέση που θα εξασφαλίσει ο νέος όμιλος.

Οι δύο διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα αποκομίσουν υπερκέρδη εισάγοντας τον νέο όμιλο στο χρηματιστήριο.

Παράλληλα θα χτυπήσουν όλες τις μεγάλες δουλειές με στόχο να κυριαρχήσουν στην αγορά.

Η κυβέρνηση προσδοκά να έχει ένα δικό της όμιλο που θα τη βοηθήσει και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Επειδή τα πειράματα τύπου Καλογρίτσα έχουν εκθέσει το Μαξίμου, τώρα έχουν αναθέσει το νέο ισχυρό επιχειρηματικό δίδυμο να χτυπήσει την έκτη αδιάθετη τηλεοπτική άδεια η οποία θα βγει σύντομα σε δημοπρασία

Όπως καταλαβαίνετε τα επεισόδια που θα παιχτούν είναι πολλά τόσο σε επίπεδο προμηθειών και δημοσίων έργων, όσο και σε επίπεδο διαπλοκής, αφού η είσοδος ενός ισχυρού ομίλου στην τηλεόραση αναγκαστικά θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους βαρόνους της ενημέρωσης.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και σε επίπεδο Δικαιοσύνης γιατί κάποιοι κυβερνητικοί νταραβεριτζήδες έχουν αναλάβει να επιλύσουν εκκρεμότητες με άγαρμπο τρόπο.