Αποκαλυπτικά έγγραφα: Aποδέχεται την καταστρατήγηση της Συμφωνίας των Πρεσπών η κυβέρνηση

65

Αποκαλυπτικά έγγραφα είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε να καταστρατηγηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, προτού ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε το liberal.gr, ήδη στην πρώτη σελίδα της ρηματικής διακοίνωσης αλλάζουν οι όροι της συμφωνίας και συγκεκριμένα ορίζεται ότι οι συνταγματικές αλλαγές των Σκοπιανών θα ισχύσουν μόλις ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ!

Στο υπογραμμισμένο κομμάτι αναφέρεται ότι οι Σκοπιανοί θα τις εφαρμόσουν μόλις έχουν τελειώσει οι διαδικασίες από την ελληνική Βουλή.

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε μια ρηματική διακοίνωση, η οποία εστάλη από τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Republic of Macedonia)". Πάγια πρακτική, σύμφωνα με στελέχη της αντιπολίτευσης, ήταν αυτά τα έγγραφα να επιστρέφονται ως απαράδεκτα.

Στη ρηματική διακοίνωση αναγράφεται Republic of Macedonia

Να σημειωθεί ότι στις σελίδες της ρηματικής διακοίνωσης οι Σκοπιανοί έχουν επιλέξει να… αυτοπροσδιορίζονται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και ως «Μακεδόνες», μολονότι η Συμφωνία προβλέπει ότι θα μετονομαστούν σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ακόμα, το liberal.gr παρουσιάζει και το εκτυπωμένο Σύνταγμα των Σκοπιανών που κατέθεσε από το… διαδίκτυο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Το έγγραφο, όμως, που κατέθεσε αναγράφει «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».