Αποκατάσταση της νομιμότητας συνιστά το «ξήλωμα» της Θάνου

91
Αποκατάσταση της νομιμότητας το «ξήλωμα» της Θάνου

Αποκατάσταση της νομιμότητας και επιστροφή στην αποκομματικοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών, συνιστά η κυβερνητική απόφαση για καθαίρεση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ωστόσο, αίσθηση και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στο πολιτικό κόσμο και στην κοινωνία η προκλητική στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στη Βασιλική Θάνου, μια συνταξιοδοτημένη ανώτατη δικαστικό που δείχνει ενοχλημένη που η νέα κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε την τοποθέτησή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, βάζοντας φρένο στις προσωπικές φιλοδοξίες της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όλως περιέργως προσπάθησε να μετατρέψει ένα τυπικό θέμα, σε μείζον πολιτικό πρόβλημα της χώρας, αν και η εκτίμηση που γίνεται στο παρασκήνιο είναι ότι η στάση του είναι υποκριτική και τεχνηέντως δόλια, καθώς εξυπηρετεί περισσότερο σκοπιμότητες.

Σε πολιτικό επίπεδο, όμως, ο χειρισμός της υπόθεσης Θάνου από τον Τσίπρα είναι τουλάχιστον ατυχής, καθώς τόσο η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της για το πως θα κινηθεί μετεκλογικά, όσο και η κυρία Θάνου σε ανύποπτο χρόνο, είχε απαντήσει η ίδια στον… εαυτό της για το πως έπρεπε να κινηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο «ΚΑΡΦΙ» του Σαββατοκύριακου

Στο «Καρφί»: Ο Τσίπρας υπηρέτης της διαπλοκής