Απολογία 35χρονου στην Κόρινθο: Σε αστυνομικό κλοιό το Δικαστικό Μέγαρο (Video)

193

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί η περιοχή γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου όπου αναμενόταν για να απολογηθεί ο 35χρονος ο οποίος την Κυριακή τραυμάτισε θανάσιμα έναν επίδοξο ληστή ο οποίος επιχείρησε να κλέψει πουλερικά από το σπίτι του.

Το Δικαστικό Μέγαρο ήταν από νωρίς το πρωί αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ για την αποφυγή επεισοδίων δεκάδες αστυνομικοί είχαν ακροβολιστεί περιμετρικά του κτιρίου και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει.

Συγγενείς και φίλοι του θύματος βρέθηκαν συγκεντρώθηκαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο του Δικαστικού Μεγάρου ωστόσο παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν. Η κατάσταση ήταν τεταμένη για αρκετή ώρα, με τους συγγενείς και φίλους του 52χρονου Ρομά να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Κοντά στο σημείο αλλά χωρίς να έχουν οπτική επαφή με τους Ρομά, συγκεντρώθηκε και μία ομάδα πολιτών η οποία θέλησε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον 35χρονο δράστη, ο οποίος υπενθυμίζεται πως  προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του 52χρονου που είχε πυροβολήσει, μετέφερε τη σορό του σε λατομείο της περιοχής.

Μέχρι το μεσημέρι πάντως ήταν συγχεχυμένες οι πληροφορίες για το αν μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο ο 35χρονος δράστης για να απολογηθεί. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανέφεραν πως δικαστικοί πήγαν οι ίδιοι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κρατείται ο 35χρονος για την απολογία του.

Νωρίτερα επικράτησε μικροένταση με τους συγκεντρωμένους που ήθελαν να προσεγγίσουν το Δικαστικό Μέγαρο.