Απολογούνται σήμερα Λυκουρέζος-Παναγόπουλος για τη μαφία των φυλακών

46
Παναγόπουλο για τη «Mαφία των Φυλακών»

Οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος αναμένεται να βρεθούν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα για τη μαφία των φυλακών, διώκονται για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου που βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

Οι κύριοι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ήταν ο Αριστείδης Φλώρος.

Αγωγή Λυκουρέζου κατά Παπακώστα

Την ίδια ώρα η πλευρά του Αλέξανδρου Λυκουρέζου αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα.

Οπως υποστηρίζει ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητάς του. Ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής ανέφερε πως αφορμή για την αγωγή ήταν οι δηλώσεις της κυρίας Παπακώστα, για την υπόθεση της αποκαλουμένης «μαφίας των φυλακών».

Η υφυπουργός διαρκούσης της ανάκρισης και λίγο πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος ποινικολόγος έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια για την επιτυχία της, στην Αντιτρομοκρατική, με δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση αναφέροντας πως «ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία».

Η υφυπουργός, ανέφερε ότι λυπάται «διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους.

Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».