Απόλυτη κάλυψη Τσίπρα στις πρωτοφανείς ύβρεις Πολάκη: Mετατρέπω την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης

86

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και αφού κάλυψε πλήρως τον Παύλο Πολάκη για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλου («κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει καθώς φαίνεται το ύφος των Σφακιανών, που είναι αψείς»), είπε πως η πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ μετά το Πάσχα, εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Θα συζητήσουμε όχι για τον Πολάκη, αλλά για τα πολλά, αυτά που απασχολούν τον κόσμο... Ντροπή για τη δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια και οι μίζες όλης της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου», είπε στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους κατά της ΝΔ.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να εκτρέψετε τη συζήτηση εκεί που εσείς επιθυμείτε, θα συζητήσουμε για τα ουσιαστικά. Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον υπουργού αυτής της κυβέρνησης, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή. Η συζήτηση θα είναι τριήμερη, θα είναι εφ'όλης της ύλης».

«Να απαντήσετε γιατί θέλετε να καταργήσουμε επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων» συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ.

Και λίγο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ξαναπήρε τον λόγο και είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν έρχεται στα ντιμπέιτ, δεν έρχεται και στη Βουλή. Θα απαντήσω στον κ. Τζαβάρα».