Αποπλάνηση μαθητριών σε Ερέτρια και Ηλιούπολη: Προφυλακίστηκαν οι δύο εκπαιδευτικοί

256
Αποπλάνηση μαθητριών σε Ερέτρια και Ηλιούπολη: Προφυλακίστηκαν οι δύο εκπαιδευτικοί

Δύο υποθέσεις αποπλάνησης μαθητριών από καθηγητές αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Οι δύο καθηγητές από την Ερέτρια Ευβοίας την Ηλιούπολη Αττικής απολογήθηκαν στις ανακριτικές Αρχές την Πέμπτη. Ο 44χρονος καθηγητής από την Ηλιούπολη εμφανίστηκε μετανιωμένος και παραδέχθηκε ότι ήρθε σε στενή επαφή με τη 14χρονη μαθήτριά του τουλάχιστον μία φορά.

Στην απολογία του στον ανακριτή, που κράτησε τρεις ώρες, ο καθηγητής δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του, ενώ ισχυρίστηκε πως με τη μαθήτρια ήρθε μια φορά σε στενή επαφή, τον Φεβρουάριο. Ακόμα, ο καθηγητής ανέφερε πως τη βοηθούσε με τα μαθήματά της.

Ο ανακριτής έκρινε ότι ο 44χρονος είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί ελεύθερος και διέταξε την κράτησή του, μέχρι και τη διεξαγωγή της δίκης του.

Προφυλακίστηκε και ο δάσκαλος από την Ερέτρια

Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή προφυλακίστηκε ο 51χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου της Ερέτριας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Ερέτρια από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας.

Συνελήφθη για αποπλάνηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 14χρονης μαθήτριας που πηγαίνει στην τρίτη γυμνασίου σε σχολείο της Ερέτριας.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία μιας γυναίκας στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας, η οποία είχε αντιληφθεί την ερωτική σχέση τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Ασφάλεια, ο 51χρονος φέρεται να είχε χρόνια ερωτική σχέση με την 14χρονη και συγκεκριμένα από τότε που την είχε μαθήτρια στο δημοτικό.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και ακολούθως στον Ανακριτή Χαλκίδας όπου έλαβε προθεσμία να απολογηθεί.

Στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης ο 51χρονος μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στα Δικαστήρια Χαλκίδας υπό άκρα μυστικότητα και από άλλη είσοδο.

Ο δάσκαλος απολογήθηκε αρχικά στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια στον Ανακριτή Χαλκίδας, οι οποίοι στις 3:30 το μεσημέρι αποφάσισαν την προφυλάκιση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγηθεί στις Φυλακές Γρεβενών.