Αποτελειώνει τον Τσίπρα – Το μεγάλο στοίχημα της Φώφης

262
Αποτελειώνει τον Τσίπρα – Το μεγάλο στοίχημα της Φώφης

Το σκάκι, όπως και η πολιτική, απαιτεί καλά οργανωμένη στρατηγική, αφού μια και μόνο σωστή κίνηση, είναι ικανή να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού.

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται η αιφνιδιαστική απόφαση της Φώφης Γεννηματά, η οποία ποντάροντας στην τελευταία και καθοριστική κίνηση στο εκλογικό σκάκι, αποφάσισε να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκαλώντας την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που έθεσε τον εαυτό του ουσιαστικά εκτός κόμματος.

Πρόκειται για μία απόφαση στρατηγικής, υψηλού πολιτικού ρίσκου, αλλά με σαφή συμβολισμό, που δείχνει αφενός ότι η Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να καθαρίσει το πολιτικό στίγμα του Κινήματος Αλλαγής, αφετέρου να κάνει πράξη την περαιτέρω διεύρυνση του χώρου, ανοίγοντας μια μεγάλη πόρτα για τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν κουραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στο ΚΙΝΑΛ στις Eκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στόχος της να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και να αποτελέσει ο νέος φορέας το μοναδικό ανάχωμα στην κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στο «ΚΑΡΦΙ» του Σαββατοκύριακου

Στο «Καρφί»: Αποτελειώνει τον Τσίπρα