Αποχωρούν από την εξουσία και αφήνουν πίσω τους «καμένη γη»

78
Φεύγουν από την εξουσία και αφήνουν απασφαλισμένες «βόμβες»

Διάσπαρτες "απασφαλισμένες βόμβες" αφήνουν οι τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Κυβέρνηση, διεκδικώντας εκ νέου τον ρόλο της αντιπολίτευσης του πεζοδρομίου ενάντια σε αποφάσεις που έχουν υπογράψει οι ίδιοι!

Η προκήρυξη Eκλογών από τον καταληψία του Μαξίμου δεν ήρθε μόνο ως αποτέλεσμα της πανωλεθρίας της περασμένης Κυριακής για Ευρωκοινοβούλιο, Περιφέρειες και Δήμους, αλλά και ως προσπάθεια φυγής στο κατάλληλο timing, ώστε ο επόμενος "να βγάλει το φίδι από την τρύπα".

Το ατύχημα του 2015 με το τρίτο μνημόνιο και την τεράστια ζημία άνω των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, ήρθε η ώρα να πληρωθούν.

Οι ψευτοπαροχές Τσίπρα δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά το "τυράκι" προκειμένου να βάλει στη... φάκα όσο γίνεται περισσότερα "θύματα" στην κάλπη της περασμένης Κυριακής.

Η προσπάθεια αυτή οδηγήθηκε σε απόλυτη αποτυχία και τώρα οι ελπίδες του Μαξίμου εδράζονται στη φθορά της επόμενης κυβέρνησης από τα μέτρα-φωτιά που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Μία από τις "βόμβες" είναι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η οποία πήρε αναβολή για ένα έτος, αλλά επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από 1.400.000 συνταξιούχους, οι οποίοι μπορεί να χάσουν από 20-250 ευρώ μηνιαίως. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι με υπογραφή των Τσίπρα-Καμμένου οι δαπάνες για τις συντάξεις πρέπει να μειωθούν στο 10% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα βρίσκονται στο 16%!

Μία άλλη "βόμβα" που θα σκάσει στην επόμενη Κυβέρνηση είναι το αφορολόγητο όριο, για το οποίο επίκειται μείωση στα 5.685 ευρώ από την 1/1/2020, καθώς σε διαφορετική περίπτωση απειλείται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Τρίτη "βόμβα" είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων την 1η Ιουλίου (πάει αργότερα) αλλά και την 1/1/2020, που αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αναμένεται να συμπαρασύρει τους φόρους και τις λοιπές επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία.

Η τέταρτη "βόμβα" αφορά στην ολοκλήρωση 100.000 πλειστηριασμών έως το 2021, που επίσης αποτελεί κληρονομιά της σημερινής Κυβέρνησης των τυχοδιωκτών.

Και δεν ξέρουμε ακόμη, τι θα βρούμε όταν οι σημερινοί άθλιοι τύποι εγκαταλείψουν τις καρέκλες τους…

* Δημοσιεύτηκε στο "Καρφί" του Σαββατοκύριακου