Τρομοκρατική επίθεση του ISIS με βαν στην Βαρκελώνη – 13 νεκροί και 80 τραυματίες (φωτο+βίντεο)

112

Τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο κέντρο της Βαρκελώνης με βαν να πέφτει πάνω σε πεζούς στην περιοχή Ράμπλας.

Η Αστυνομία με επίσημη ανακοίνωση αναφέρει έναν νεκρό και 32 τραυματίες εκ των οποίων οι 10 σοβαρά. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Διότι η ισπανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε αργότερα ότι υπάρχουν 13 νεκροί και περίπου 50 τραυματίες, ενώ η Daily Mail και ισπανικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 80.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον διάσημο, τουριστικό δρόμο, Λα Ράμπλα, ο οποίος είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Επί τόπου έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής οι οποίες και απέκλεισαν το χώρο. Παράλληλα έχει «σηκωθεί» ένα ελικόπτερο της αστυνομίας που πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Συμφωνά με μαρτυρίες, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.

Όπως ανέφεραν πηγές της ισπανικής αστυνομίας, ο δράστης οδήγησε με μεγάλγη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Η επίθεση στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της La Rampla σημειώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 17:05 τοπική ώρα.

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone