Πρωτοβουλία Αντίστασης: Τρεις κορυφαίοι Νομικοί στήνουν «μπλόκο» στον ΕΝΦΙΑ (αναλυτικές οδηγίες)

120

Σε μια Πρωτοβουλία Αντίστασης που θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με τον ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΦΟΡΟ επί της ακίνητης περιουσίας των καθημαγμένων Ελλήνων, τον διαβόητο ΕΝΦΙΑ (τον οποίο δεν πλήρωναν και θα «καταργούσαν» Τσίπρας και Καμμένος) προχωρούν τρεις κορυφαίοι Έλληνες Νομικοί.

Ο καθηγητής κ. Σπύρος Φλογαΐτης και η καθηγήτρια κα Γλυκερία Σιούτη καθώς και ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος-καλούν τους Ελληνες που πιστεύουν ότι ο ΕΝΦΙΑ που τους έχει καταλογιστεί είναι άδικος και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματική αξία των ακινήτων τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Είναι η πρώτη φορά στην διάρκεια της 7χρονης λεηλασίας που λαμβάνει χώρα μια τέτοιου είδους ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ πρωτοβουλία με πανίσχυρο ΝΟΜΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ.

Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες μεθοδικά και οργανωμένα μπορούν να περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια σε ένα διεφθαρμένο κράτος το οποίο με την ανοχή των δανειστών αντί να μεταρρυθμιστεί έχει ακόμη πιο χυδαία Φορομπηχτικό, ανηλέητο, ανήθικο, άδικο, διαπλεκόμενο και διαφθαρμένο. Είναι τώρα η στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης των πολιτών.

Αδραξε την στιγμή μια και σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” η πρωτοβουλία πολύ σύντομα θα αφορά και άλλες παράνομες φορομπηχτικές λεηλασίες της 7χρονης τυραννίας.

Διεκδίκηση Αδίκως Καταβληθέντων ΕΝΦΙΑ

Οι δικηγορικές εταιρείες «Οικονομόπουλος και Συνεργάτες» (ΑΜ ΔΣΑ 80137, www.ikonomopoulos.gr) και «Φλογαΐτης – Σιούτη και Συνεργάτες» (ΑΜ ΔΣΑ 80517, www.flogaitissioutis.com ), σε συνεργασία με έμπειρους φοροτεχνικούς συμβούλους και συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, δίνουν την ευκαιρία στους υπόχρεους ΕΝΦΙΑ να διεκδικήσουν ότι κατέβαλλαν «με επιφύλαξη» για ΕΝΦΙΑ 2017 σύμφωνα με τη δυνατότητα που τους δίνει ο λανθασμένος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα σχετική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ), το οποίο αποφάνθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις με τις αποφάσεις 2334 και 2337 του 2016, όσοι συμπολίτες φορολογούμενοι πιστεύουν ότι ο ΕΝΦΙΑ που τους έχει καταλογιστεί είναι άδικος και δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πραγματική αξία των ακινήτων τους, όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές που οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν αναπροσαρμοστεί, όπως θα έπρεπε, τα τελευταία δύο χρόνια ή αναπροσαρμόσθηκαν λανθασμένα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στη δίκαιη διεκδίκησή τους.

Παρότι ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί λανθασμένα για εκατομμύρια Έλληνες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι καταθέσουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου ατομικές ενδικοφανείς προσφυγές στις Δ.Ο.Υ. που υπάγονται.

Οι δύο δικηγορικές εταιρίες στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν κοινωνικά το ζήτημα, όρισαν ως συνολική αμοιβή και τα έξοδα συμμετοχής στη σχετική ομαδική διεκδίκηση τα Eκατό Eυρώ συν ΦΠΑ (€124), προκειμένου να είναι προσιτό σε κάθε φορολογούμενο.

Για τη συμμετοχή  κάθε φορολογούμενου, χρειάζεται η συμπλήρωση και υπογραφή εντολής ανάθεσης της υπόθεσης στους Δικηγόρους.

Τις αμέσως επόμενες ώρες θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες, ειδική τηλεφωνική γραμμή καθώς και σχετική ιστοσελίδα.

 

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone