Κράτος εν κράτει Εξάρχεια και Ρουβίκωνας, χημικά στους μεταλλωρύχους της Eldorado

93

Με χημικά και γκλομπ των ΜΑΤ αντιμετωπίσθηκαν οι απειλούμενοι με απόλυση μεταλλωρύχοι της Eldorado, οι οποίοι το πρωί προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και να επιδώσουν διαμαρτυρία στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, αιτούμενοι την οριστική αδειοδότηση της καναδικής εταιρείας εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

Τελικά κάποιοι κατόρθωσαν να εισβάλουν στο υπουργείο, μετά από μάχη, και ο κ. Σταθάκης τούς δέχθηκε. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει με τάξη και ηρεμία εξαρχής, χωρίς χημικά και συγκρούσεις.

Φυσικά, αν ήταν μέλη του Ρουβίκωνα (που καταλαμβάνουν Βουλή, υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, κομματικά γραφεία και ό,τι άλλο τους κάνει κέφι), ή δεδηλωμένοι «αναρχικοί», αριστεριστές, γενικώς και αορίστως «διαμαρτυρόμενοι εναντίον του συστήματος», θα ολοκλήρωναν ανενόχλητοι την «αποστολή» τους, αν όχι με τις ευλογίες, τουλάχιστον με την (όχι και τόσο…) διακριτική ανοχή των δυνάμεων ασφαλείας.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την «πρώτη φορά αριστερά».

Τα «δικά της παιδιά» προφανώς αθλούνται στον κοινωνικό ακτιβισμό, ενώ οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας της ιδεοληψίας και του ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης, προφανώς κρίθηκε ότι «παίζουν το χαρτί» της εταιρείας, του αδηφάγου καπιταλισμού και προσπαθούν να χαλάσουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Να σημειώσουμε ότι επίθεση στα γραφεία τουρκικής αεροπορικής εταιρείας που βρίσκεται στον Αλιμο έκανε σήμερα το πρωί ο Ρουβίκωνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν φθορές στο κτήριο των τουρκικών αερογραμμών και αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή και εισέβαλαν στον χώρο, όπου κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το περιστύλιο.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν φέιγ βολάν, σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα για την Ηριάννα Β.Λ..

Ωστόσο με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, και μετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα άτομα που παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής αφέθηκαν ελεύθερα.

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone