Ο Τραμπ βγάζει τις ΗΠΑ από την UNESCO

48

Την αποχώρηση των ΗΠΑ από την UNESCO, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ, αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η αιτιολογία της απόσυρσης της χώρας από τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών είναι η «συνεχιζόμενη προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ».

Στην σχετική ανακοίνωση του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημερώνει ότι η απόφαση της αποχώρησης θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 και ζητά στη συνέχεια η αμερικανική αποστολή να έχει μόνιμο ρόλο παρατηρητή.

Η UNESCO δημιουργήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1947. Στόχος του Οργανισμού, είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών διά της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού.

Η UNESCO αποτελεί ένα διεθνές κέντρο επικοινωνίας αλλά και εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε πλείστα αναδυόμενα προβλήματα όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών

Μέλη της UNESCO είναι σχεδόν όλα τα κράτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone