Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα

61

«Δεν ζητάμε νέα μέτρα, κανένα νέο μέτρο», δήλωσε για την Ελλάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην Ουάσιγκτον το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά και ότι έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες από την ελληνικό λαό.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ εξαρτάται από τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Για τον φίλο μου τον Βόλφγκανγκ λυπάμαι που φεύγει», είπε απαντώντας σε ερώτημα για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Ήταν ένας βράχος, ήταν ένας γίγαντας, ήταν απίστευτα σταθερός», ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, αναγνωρίζοντας ότι μεταξύ τους υπήρχαν και διαφωνίες.

«Η παγκόσμια ανάκαμψη συνεχίζεται. Αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η συγκυρία είναι πιο ευνοϊκή και προσφέρει μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν βασικές προκλήσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των μεσοπρόθεσμων κινδύνων», σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας ευρύτερα για την παγκόσμια οικονομία, τόνισε ότι το 70% του πλανήτη βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης…

Αναφορικά με το Brexit, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε ότι πρέπει να γίνει με ταχύτητα για να μειωθεί το επίπεδο της αβεβαιότητας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

«Δεν έχω κανένα φόβο, έχω προσδοκίες για καλή συνεργασία», απάντησε σε ερώτημα αν φοβάται ότι η πιθανότητα δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου θα μείωνε την επιρροή του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείο.

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone