Τροπολογία Βουλευτών της ΝΔ για κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου

35

Τροπλογία στη Βουλή για την κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου κατέθεσε η ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει στην ανακοίνωση της:

«Η Κυβέρνηση αντί να αναγνωρίσει το λάθος της να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με χιλιάδες αποφυλακίσεις ακόμη και εγκληματιών για κακουργήματα, σήμερα αποκαλύπτεται ότι προωθεί κάτι εξίσου επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

Καθιστά ελαστικότερη την χορήγηση ολιγοήμερων αδειών στους κρατουμένους, με συνέπεια ακόμη και οι τρομοκράτες να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές και να καταστρώνουν ελεύθερα τα επόμενα σχέδιά τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η γενικευμένη ανομία στην χώρα, συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τροπολογία η οποία επαναφέρει την ανάγκη ίδρυσης φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, απαγορεύοντας – μεταξύ άλλων – την χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες και ζητεί την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Αν δεν κατανοεί η Κυβέρνηση το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρώην Υπουργό της, που αναγνώρισε δημοσίως πόσο καταστροφικός απεδείχθη ο νόμος του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία

Και με τη βούλα πλέον η κυβέρνηση στηρίζει το νόμο Παρασκευόπουλου, με τις διατάξεις του οποίου έχουν αφεθεί ελεύθεροι αρκετοί εγκληματίες που αργότερα προέβησαν σε νέες ειδεχθείς πράξεις.

«Είναι προφανές ότι δεν θα δεχτούμε την τροπολογία σας. Ο πολιτισμός μιας χώρας εξαρτάται κι από το πώς αντιμετωπίζεις τους φυλακισμένους», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος επιμένοντας στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων, τις οποίες ακόμα και ο ίδιος ο Ν. Παρασκευόπουλος έχει αμφισβητήσει.

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone