Αποκαλύψεις από τη διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ: Πιέσεις Πολάκη για να κατατεθούν ψευδή στοιχεία για τον Άδωνι

74

Πιέσεις από συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλο Πολάκη, προκειμένου να πει ψέματα σε υπόθεση που αφορά  τον πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεργιάδη, κατήγγειλε η  διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ Ανδρονίκη Θεοφιλάτου.

Κατά τη διάρκεια κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία ανέφερε ότι δέχτηκε πιέσεις για να αναφέρει ψευδώς πως 23 άτομα,  όπου προσελήφθησαν επί Άδωνι Γεωργιάδη ήταν υπάλληλοι.

Οι αποκαλύψεις της Άνδρονίκης Θεοφιλάτου προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, ο οποίος αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του Documento και ισχυρίστηκε ότι κάποιοι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν συγγενείς της.

Η Ανδονίκου Θεοφιλάτου δήλωσε ότι έχει στοχοποιηθεί από τον Παύλο Πολάκη επειδή της ζητήθηκε, μέσω του ειδικού συμβούλου του υφυπουργού, να πει ότι οι 23 ήταν υπάλληλοι και ότι εκείνη  αρνήθηκε.

“Στοχοποιήθηκα από τον κ. Πολάκη”, είπε η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και συνέχισε  “μου ζητήθηκε μέσω του ειδικού  συμβούλου να απαντήσω ότι ήταν υπάλληλοι οι 23”. Δήλωσε δε ότι  “δεν ήταν υπάλληλοι”. “Σας εξηγώ τη στοχοποίησή μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.  Ισχυρίστηκε ότι της ασκήθηκε πίεση την ημέρα που ήρθε έγγραφο από ειδικό μετακλητό και τώρα σύμβουλο επί των οικονομικών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να απαντήσουμε ότι είναι υπαλληλική η σχέση.  “Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις για πίεση προς τους υπαλλήλους”, κατήγγειλε η κ. Θεοφιλάτου. 

Ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη Νέα Δημοκρατία παρενέβη λέγοντας ότι έχουμε απόπειρα τέλεσης ποινικού αδικήματος.

Επίσης, η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα καθώς δεν τηρούνται νόμιμες διαδικασίες  και κατήγγειλε συνεχείς επιθέσεις με χαρακτηρισμούς ενώπιον τρίτων και έκανε λόγια για καθημερινό, προσωπικό και επαγγελματικό μπούλινγκ.

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone