Μητσοτάκης: H πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα προϋπόθεση για το τέλος της λιτότητας

44

«Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της χώρας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας δημοκρατίας σημειώνοντας ότι θα εστιάζει στις ιδιωτικές επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση του φορολογικού βάρους της μεσαίας τάξης, τη βελτίωση της εκπαίδευσης, την ασφάλεια στις γειτονιές και την εξασφάλιση σε όσους έχουν ανάγκη ενός προστατευτικού κοινωνικού διχτυού.   

«Το σχέδιό μας αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα. Θα έλεγα ότι είμαστε το μόνο πολιτικό Κόμμα στην Ελλάδα που διαθέτει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την εποχή μετά το τέλος του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια συνειδητή επιλογή να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη της Ελλάδας και να προσθέσει ένα αχρείαστο βάρος στην πραγματική οικονομία προκειμένου να αφήσει άθικτο το Δημόσιο τομέα.

«Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να πολεμήσει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερο λαϊκισμό.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα» και ότι η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι «η χώρα να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση».

«Αυτός είναι ο στόχος μου. Να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά τις διεργασίες για τις αλλαγές στο ευρωπαικο οικοδόμημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε: ότι η τραπεζική ένωση απαιτείται να ολοκληρωθεί, ενισχυμένη με ένα κοινό σχέδιο ευρωπαϊκής ασφάλειας καταθέσεων και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. 

Τέλος, έκανε εκτενείς αναφορές και στο προσφυγικό σημειώνοντας ότι απαιτούνται πιο αποδοτικές πολιτικές επαναπατρισμού. «Η Ευρώπη χρειάζεται να επιδείξει περισσότερη αλληλεγγύη σε περιπτώσεις μετεγκατάστασης. Και φοβάμαι ότι σε αυτό το μέτωπο, τα εθνικά συμφέροντα σε συγκεκριμένη κράτη – μέλη έχουν συγκρουστεί με τα κοινά μας συμφέροντα ως Ένωση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μπαράζ επαφών

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σειρά επαφών στο Στρασβούργο με τον επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γκι Φέρχοφσταντ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι (φωτογραφία) και τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γκουίντο Ραϊμόντι.

 

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone