Ποιοι παράγοντες ρίχνουν τη λίμπιντο των ανδρών

23
153156334

Ακόμη και αν οι γυναίκες πιστεύουν το αντίθετο, οι άνδρες δεν έχουν πάντα αυξημένη σεξουαλική διάθεση.  Αυτό που ισχύει, στην πραγματικότητα, είναι ότι η διάθεση των ανδρών και η λίμπιντό τους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί.

Υπάρχουν μάλιστα λόγοι που πολλοί δε γνωρίζουν ή δεν μπορούν να φανταστούν. Δείτε, για παράδειγμα, παρακάτω τέσσερα πράγματα που μειώνουν την ανδρική λίμπιντο.

  1. Αρωματικά κεριά

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2008, βρέθηκε ότι κάποιες από τις ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα από τα αρωματικά κεριά επηρεάζουν την αντρική λίμπιντο και όχι θετικά.

  1. Μεγάλη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών

Πιθανόν να ξέρετε ότι το λίγο αλκοόλ ανεβάζει τη λίμπιντο αλλά η μεγάλη κατανάλωση φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε. Σύμφωνα με έρευνες, επίσης, τα ποτά που έχουν σαν βάση το λάιμ προκαλούν… μεγαλύτερη ζημιά.

  1. Η κακή υγιεινή των δοντιών

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες που αμελούν την υγιεινή των δοντιών τους μπορεί να εμφανίσουν μειωμένη διάθεση για σεξ και στυτική δυσλειτουργία!

  1. Φαρμακευτική αγωγή

Ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει την ανδρική λίμπιντο είναι μια συγκεκριμένου είδους φαρμακευτική αγωγή. Η παρατεταμένη έκθεση σε σταθεροποιητές διάθεσης, ηρεμιστικά και χάπια για την πίεση ρίχνει τη λίμπιντο στους άνδρες.

Συναισθηματικοί παράγοντες

  1. Οι συναισθηματικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο στη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα. Έτσι μπορεί να έχει μικρή επιθυμία για σεξ και αυτό να οφείλεται σε μια δύσκολη συναισθηματική φάση που περνάει.
  2. Μερικές φορές υπάρχουν συγκρούσεις μέσα στη σχέση που υψώνουν έναν τοίχο στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.
  3. Άλυτα προβλήματα στη σχέση ή μια απιστία της γυναίκας του μπορεί να ωθήσει έναν άνδρα στη σεξουαλική απραξία.
  4. Η υπερβολική οργή μειώνει επίσης την ανδρική επιθυμία για σεξ.
  5. Το άγχος, οι φοβίες και η ανησυχία είναι τρία πράγματα που έχουν τη δύναμη να μειώσουν τη λίμπιντο σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή: healthweb.gr

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone